ograničenje plata

Sigurno ste čuli za neverovatni kladioničarski tiket koji je jedan Englez uplatio na početku sezone kladivši se na pobednike svih pet pobednika profesionalnih liga u toj zemlji. Pogodio je četiri (Mančester Junajted, Kardif, Gilingem i Mensfild), a petog je čekao prethodnog vikenda, trebalo je samo da Bornmut sačuva prednost u odnosu na Donkaster kako bi on inkasirao oko 425.000 funti.

Ne samo što do toga nije došlo već je preokret nastao u samim završnicama utakmica. Bormnmut je odigrao mršavih 0:0 na gostovanju Tranmeru, dok je njegov prvi pratilac Donkaster u 96. minutu postigao pobedonosni gol protiv Brentforda preuzevši tako čelo tabele. Da uzbuđenje bude veće pobrinuli su se i fudbaleri domaćeg tima, tačnije Marselo Trota koji je u 94. minutu sa bele tačke pogodio prečku, da bi gosti nakon odbitka gosti organizovali kontranapad iz kojeg su postigli gol za trijumf i promociju u drugu ligu.


Ono što je takođe zanimljivo je da se nesretni čovek zove Kris Marfi, a upravo je jedan od Marfijevih zakona koji glasi “ako nešto može da krene po zlu, krenuće po zlu” imao veliki udeo u njegovom maleroznom danu koji će pamtiti ceo život i po kojem bi mogao da se snimi film.