FOTO: STARSPORT
in ,

Klipa: Još jedan mračni dan srpske košarke

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener juniora Crvene zvezde Telekom Slobodan Klipa rekao je u izjavi za B92 posle haosa koji je nastao u finalu juniorskog prvenstva Srbije da nije povukao ekipu sa terena i da su od njega zvaničnici tražili da meč nastavi sa četvoricom igrača na parketu.

“Očigledno je da u košarkaškoj organizaciji imamo nekih problema. Desio se nesportski faul koji je izazvao varnice na parketu, igrači su se malo pogurali ili šta već. Na kraju su isključena možda i dva najtalentovanija igrača – Milutinov i Tejić. Posle minut rečeno mi je da je isključena cela klupa Zvezde i da treba da nastavimo sa četvoricom igrača. U pitanju je 13. minut”, vidno uzbuđen rekao je Klipa.

“Tražio sam da se pogleda snimak i da se vidi ko je ustao, a ne da se kaže ‘cela klupa’ jer to nije tačno. Postoje igrači koji uopšte nisu ustali, postoje oni koji su zaustavljali incident. Na kraju, posle su ušli i igrači Partizana koji su bili udaljeniji”, izjavio je trener crveno-belih za B92.

“Tražio sam da odlučimo po snimku, a ne neko selektivno da odlučuje i kaže: ‘Vi ste isključeni’, pošto nije viđeno ispravno. Posle nekih 15 minuta rečeno mi je da mogu da nastavim sa petoricom igrača i da će mi to dozvoliti. I to sam prihvatio, da sa pet košarkaša igram 27 minuta ako je to moguće, da to bude završnica juniorskog prvenstva. Međutim, kada sam izabrao igrača, rekli su mi: ‘Ne može taj, može taj jer je on razdvajao’, i utom su rekli da je gotovo, da je isteklo vreme i da ne možemo da nastavimo”, kaže Klipa.

Trener juniora Crvene zvezde ističe da je Partizan tokom cele sezone bio na prvom mestu, ali mu je žao što njegova ekipa nije dobila priliku da pokaže koliko je napredovala.

“Poštujem i prihvatam bilo kakav poraz. Kroz celu ligu je bio prvi, mislim da je iskusniji tim, ali moji igrači su do prekida igrali odlično i žao mi je što nisu imali priliku da pokažu da su napredovali i što nisu imali šansu da se na terenu suprotstave Partizanu”, konstatovao je Klipa koji je potom ocenio da je ovo još jedan poraz srpske košarke.

“Ovo je definitivno poraz košarke, još jedan sunovrat, još jedan mračni dan za našu košarku. Neko ko nije u stanju da završi juniorsku utakmicu… Oni koji je trebalo da dovedu utakmicu do kraja nisu u tome uspeli. Ako je rešenje da se igra sa četvoricom 27 minuta… Ne mislim da smo mi krivci u tolikoj meri bili da budemo tako kažnjeni, niti smo to nameravali, niti smo to hteli. Čak nismo ni vinovnici incident, on je počeo posle nesportske Partizana”, zaključio je Klipa.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Haos u Čačku! Juniori večitih se potukli u finalu!

Tudor novi trener Hajduka