0
Auto Moto

Udes Borkovića

Objavljeno: 28.04.13 u 20:46

dusan-borkovic

Dušan Borković nije povređen u udesu tokom prve trke drugog vikenda takmičenja u Evropskom kupu turing automobila (ETCC) danas u Slovačkoj.

Već na početku trke Borkovićev automobil je dva puta udaren i on je morao da odustane, a oštećenja automobila su velika, tako da nije bilo mogućnosti da se osposobi za drugu trku.

Na zagrevanju pre trke sve je odlično funkcionisalo. Auto je bio dobro naštelovan i Borković se u njemu odlično osećao. Započeo je trku sa krugom za zagrevanje i u prvom krugu je došlo do velikog sudara u kojem je bilo umešano šest automobila.

Borković je hvatao zalet i počeo da obilazi jednog po jednog rivala, ali u momentu kada je hteo da se izvuče iz gužve udaren je sa prednje leve strane brzinom od preko 120 kilometara na sat. Od šest automobila koji su učestvovali u incidentu Borkovićev je pretrpeo najveća oštećenja.

Srpski šampion je prilikom sudara ugruvan, ali osim lakše povrede nosa, srećom, nije imao ozbiljnijih povreda.

„Bez obzira na težinu sudara, srećom, nisam ozbiljnije povređen. Veoma mi je žao što se sve ovako završilo, jer smo lepo skockali automobil i ja sam se odlično osećao. Sjajno sam krenuo i verujem da bih se danas popeo na podijum da me nisu udarili. Šta je tu je, nema vremena za kukanje, idemo dalje“ izjavio je Borković.

Sudar u Slovačkoj dovodi u pitanje dalje nastupe Borkovića u ETCC sezoni, s obzirom na velika oštećenja automobila i neplanirane ogromne materijalne izdatke. Automobil će specijalnim kamionom biti transportovan u Španiju, gde će stručnjaci pokušati da ga poprave i pripreme za naredne trke, a odlučeno je da u Barselonu otputuje i Borković, kako bi eventualno testirao vozilo pred narednu trku.

Sledeće takmičenje ETCC sezone na programu je 19. maja u Austriji (Salcburgring).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter