0
Evropske lige

Sjajni Đurđić jedina svetla tačka Grojtera

Objavljeno: 28.04.13 u 10:46

image

Fudbaleri Grojter Firta na kraju sezone vraćaju se ponovo u Cvajtu, a nemački mediji posle poraza od Hanovera sa 3:2 ističu da je jedina svetla tačka u timu u prolećnom delu sezone Nikola Đurđić.

Srpski napadač jednostavno ne može sve sam, naglašavaju mediji, a u prilog tome ide i činjenica da je postigao oba gola u petak uveče, ali to nije bilo dovoljno. Đurđić je doneo dva izjednačenja na tom meču svom timu. Prvi gol bio je prava majstorija, ali je sudbinu Grojter Firta zapečatio Serhio Pinto, pogotkom tri minuta pre kraja meča.

Đurđić je redove poslednjeplasiranog Grojter Firta pojačao u zimskom prelaznom roku sa velikom željom da pomogne ekipi da izbori opstanak u Bundesligi. Od tada je na 12 utakmica postigao pet golova, ali ostatak ekipe nije bio na zavidnom nivou, dovoljnom da se i sledeće godine takmiče u eliti, pa treba očekivati da će srpski reprezentativac i u završnici sezone dobrim partijama skrenuti još veću pažnju na sebe, s obzirom da su mu ambicije daleko veće od Cvajte.

Posle poraza od Hanovera, Grojter Firt nalazi se na korak od postavljanja zaista neslavnog rekorda u Bundesligi. Razlog za to je što tim u Firtu ove sezone nije slavio nijednom, a poslednju priliku za prvenac pred svojim navijačima Đurđić i drugovi imaju protiv Frajburga 11. maja. Ukoliko to ne uspeju, postaće prvi tim u istoriji Bundeslige koji tokom sezone nijednom nije pobedio na svom terenu.

Tri kola pre kraja sezone u Bundesligi, Grojter Firt zauzima poslednje mesto na tabeli, sa skorom od tri pobede, devet remija i čak 18 poraza. U narednom kolu, Đurđić i njegovi saigrači gostuju Štutgartu, sledeće subote od 15.30.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter