0
Evroliga

Crno-beli kvartet srpske reprezentacije dobio podršku

Objavljeno: 28.04.13 u 23:36

image

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije i trener Partizana Marina Maljković, kao i trio crno-belih reprezentativki Milica Dabović-Tamara Radočaj-Dajana Butulija potpisale su ugovor o zastupanju sa renomiranom agencijom „Interperformans“. Na taj način, posle sezone za pamćenje, u kojoj su bez poraza osvojile triplu-krunu, one su rešile da svoje profesionalne karijere izdignu na viši nivo.

„Počastvovan sam poverenjem koje su nam ukazale Marina, Milica, Tamara i Dajana. Ubeđen sam da naša kompanija ima dovoljno resursa da njihove ambicije i košarkaške želje pretvori u stvarnost. Očekujem da će naredni period pokazati da su Marina kao najbolji mladi evropski trener, Milica kao provereni i iskusni lider i dva velika potencijala kao što su Tamara i Dajana, veliki magnet za sve evropske ekipe i da će uspeti da uđu u dugoročne košarkaške projekte“, istakao je Bojan Tanjević, predstavnik Interperformansa za ovu regiju.

Rezultati koje je Marina Maljković postigla sa Partizanom u prethodnim sezonama, ali i sa reprezentacijom prošlog leta dovoljno govore o njenim ambicijama, koje ističe kroz svoj životni moto – „uvek može više, uvek može bolje“.

„Ovo je samo logičan sled događaja posle sezone u kojoj smo ostvarili izvanredan rezultat. Posle ovakvog poteza, sada možemo maksimalno da se posvetimo pripremama našeg nacionalnog tima za Evropski šampionat u Francuskoj“, kaže Marina Maljković.

Agencija koja trenutno brine o karijerama između ostalih i Nemanje Bjelice, Vladimira Štimca i Danila Anđušića napravila je pionirski poduhvat ulaskom u žensku košarku. Posle Gordane Grubin, od prošle sezone sa Interperformansom sarađuju i Milica Ivanović i Nataša Kovačević.

„Većini od njih ovo je prvi ugovor ovog tipa, koji će im omogućiti da se maksimalno koncentrišu i pripreme za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, koje je najvažniji događaj u ovoj godini. Zbog toga osećamo veliku odgovornost i nadamo se da će saradnja biti ostvarena na veliko obostrano zadovoljstvo“, zaključio je Tanjević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter