0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Partizan vlada Jadranom!

Objavljeno: 27.04.13 u 22:42
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u finalu ABA lige sa 71:63 (14:18, 11:14, 25:13, 21:18) i osvojili šestu titulu šampiona Jadranske lige. Crno-beli su odlično odigrali u drugom poluvremenu i preokretom došli do pobede nad večitim rivalom. Obe ekipe meč su završile bez trenera na klupama pošto su u poslednjoj četvrtini isključeni Duško Vujošević i Dejan Radonjić.

Crveno-bele će na početku predvoditi Rakočević, Savović, Samardžiski, Nelson i Skot, dok će za Partizan početi Lovernj, Vesterman, Lučić, Milosavljević i Musli.

Partizan je odlično ušao u ovaj meč i najviše zahvaljujući raspoloženim Dejanom Muslijem došao do 7:0. Zvezda se brzo vratila u meč i uspela čak i da povede. Nelson je bio sjajan sa deset ponea u prvih 10 minuta i predvodio je crveno-bele u tom perodu koji dolaze do 18:14 na kraju uvodne četvrtine.

Uspeli su crno-beli da sustignu rivala u nastavku, pa je usledila rezultatska klackalica. Zvezda je sredinom drugog dela preko Katića došla do najveće prednosti do tada od pet poena. Vesterman je potom trojkom smanji prednost, ali je odmah potom Lazić uzvratio istom merom. Zvezda je otišla na plus 7 i tako završila prvo poluvreme.

Izabranici Duška Vujoševića delovali su mnogo bolje u nastavku susreta. Sustigli su Zvezdu sredinom treće deonice i izjednačili rezultat. Crveno-beli su potom delovali potpuno smušeno. Partizan je sa linije slobodnih bacanja preuzeo vođstvo i potom kontorilsao igru. Crno-beli su u poslednju četvrtinu ušli sa prednošću od 4 poena.

Partizan je održavao svoju prednost, dok je Zvezda svim silama pokušavala da se primakne rivalu. Sredinom poslednje deonice usledio je prava ludnica na terenu. Ali u glavnoj ulozi su bili treneri obe ekipe. I Radonjić i Vujošević su dobili po drugu tehničku grešku i morali su da napuste parket. Možda i zbunjeni razvojem događaja u finalu ABA lige, košarkaši obe ekipe su pravili mnogo grešaka. Partizan je uspeo da održi stečenu prednost do kraja meča i trijumfuje u finalu regionalnog takmičenja.

Partizan su do pobede predvodili Leo Vesterman i Davis Bertans sa po 15 postignutih poena. Dejan Musli je ubacio 9, a Bogdan Bogdanović je dodao 8 poena. Najzapaženiji u Zvezdi bio je Raško Katić sa 19 poena i 12 skokova. Demarkus Nelson i Igor Rakočević ubacili su po 14 poena.

Partizan je osvojio pehar namenjen pobedniku ABA lige u jednoj od najuzbudljivijih sezona od nastanka ovog takmičenja. Zvezdi ostaje uteha da je o+posle 15 godina obezbedila učešće u Evroligi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter