0
Evropske lige

Realu gradski derbi, Barsa samo do boda

Objavljeno: 27.04.13 u 22:10

primera

Posle debakla u Dortmundu Real je morao na megdan gradskom rivalu. Kraljevski klub je a ovom meču pokazao da je prevazišao duel sa Borusijom pošto je savladao Atletiko sa 2:1 na Visnete kalderonu.

Poveo je Atletiko već u 4. minutu golom Falkaa. Nisu se predavali fudbaler Reala i posle devet minuta uspeli da izjednače rezultat. Nesrećni Huanfran postigao je autogol i tako probudi „uspavanog“ večitog rivala. Veliku pobedu izabranicima Žozea Murinja doneo je Anhel di Maria u 63. minutu na asistenciju Karima Benzeme.

Ništa manje zanimljivije je bilo i u Bilbau gde su se sastali Atletik i Barselona. Domaći su uspeli da isčupaju bod u poslednjim trenucima meča i dođu do 2:2 (1:0) protiv favorizovane Barse.

Atletik je poveo preko Susaete u 27. minutu. Najbolji strelac lige Lionel Mesi doneo je Barsi izjednačenje u 67. minutu, a samo dva minuta kasnije Aleksis Sančez je potpuno preokrenuo rezultat. Veliki bod i ogromnu radost navijačima u Bilbau doneo je Ander Herera u 90. minutu.

Nakon ovih mečeva Real je smanjio prednost Barselone na tabeli Primere i sada se nalazi na 11 bodova iza Katalonaca. Atletiko Madrid i pored poraza čvrsto drži 3. poziciju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter