0
AdmiralBet ABA Liga

Partizan za šesti, Zvezda za prvi prsten

Objavljeno: 27.04.13 u 09:34

ABA liga

Evroliga može da odahne pošto će u finalu Fajnal-fora Jadranske lige, večeras sa početkom od 20.30 časova u Laktašima, igrati Partizan i Crvena zvezda pa neće morati ponovo da menja pravila kako bi beogradske rivale ugurala u svoje takmičenje odnosno iz njega eliminisala pre svega Igokeu, ali i kragujevački Radnički.

Iako je primarni cilj svih učesnika završnog turnira bio plasman u finale, koji je sa sobom nosio i mesto u elitnom evropskom takmičenju, nema sumnje da će i borba za trofej imati svoju draž pogotovo jer će se za njega nadmetati večiti rivali.

Oba ligaška duela, kao i onaj dvodnevni u finalu Kupa Radivoja Koraća, pripala su Crvenoj zvezdi, ali je Partizan uzvratio trijumfom u poslednjem odigranom meču (u okviru domaćeg šampionata) i to kao nominalni gost odnosno pred većinskom publikom kroz čije vene teče crveno-bela krv.

Nema sumnje da se Partizan trenutno nalazi u boljoj formi o čemu svedoče sve pobede u dosadašnjem delu Superlige Srbije kao i trijumf protiv Igokee u Laktašima, ali to u duelu ova dva tima nikada nije od presudnog značaja. Ni promena trenera u Crvenoj zvezdi nije donela značajan boljitak, a plasmanu u finale crveno-beli najviše mogu da zahvale sreći koju su istinu govoreći morali da zarade.

U svakom slučaju očekuje nas spektakl. Partizan se bori za svoj šesti šampionski prsten u regionalnom takmičenju, dok će Crvena zvezda u svom prvom finalu pokušati da dođe do trofeja koji joj nedostaje u bogatoj riznici. U svakom slučaju Jadranska liga će dobiti novog šampiona, što se znalo i na početku sezone, pošto je prošlogodišnji osvajač ovog takmičenja bio Makabi iz Tel Aviva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter