1
Evropske lige

Vilanovi ne pada napamet da odustane

Objavljeno: 26.04.13 u 18:59

image

Trener Barselone Tito Vilanova obratio se danas javnosti prvi put otkako se vratio iz Njujorka sa terapije raka pljuvačnih žlezda i potvrdio da će ostati na kormilu tima i sledeće sezone.

Vilanova je poslednji put govorio na konferenciji za novinare 19. januara kada je Barselona pretrpela prvi prvenstveni poraz od Sosijedada.

„Osećam da imam snage da nastavim da radim dok god me služi zdravlje. Nikada mi nije padalo na pamet da odustanem“, rekao je Vilanova.

Vilanova je imao operaciju raka pljuvačnih žlezda, drugu u roku od godinu dana, u decembru, a onda je početkom godine otišao u Njujork gde je bio deset nedelja na radio i hemoterapijama. On je prvi put predvodio ekipu po povratku sa terepija 2. aprila.

„Osećam se dobro posle terapija koje sam primao. Nisam mogao ranije da se vratim zbog propratnih efekata ove terapije, kao što je problem sa glasom, ali svakog dana sam sve bolje“, rekao je Vilanova.

Trener Barselone je dodao da je „treniranje njegov život“.

„Kad dobijem dva dana odmora, ne znam šta ću od sebe. Treniranje je moj život. To je nešto što ide uz moju ličnost i ne predstavlja mi teret. Lekari su mi savetovali da nastavim da radim i sigurno ću ih poslušati“, rekao je Vilanova.

Barselona već predstojećeg vikenda moze da osigura titulu, a u Ligi šampiona u sredu 1. maja pokušaće da nadoknadi ogroman zaostatak od 4:0 koliko je Bajern u prednosti posle prve utakmice polufinala.

Vilanova je naglasio da ovaj težak poraz neće promeniti njegove planove za budućnost tima.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter