0
Domaći fudbal

Stević kandidat Zvezde?

Objavljeno: 26.04.13 u 11:18

stevic

Bivši srpski internacionalac Miroslav Stević trebalo bi da bude kandidat Crvene zvezde za predsednika Fudbalskog saveza Srbije ukoliko dođe do vanrednih izbora, odnosno ukoliko bude izglasano nepoverenje Tomislavu Kardažiću.

Kako saznaje dnevni list Sport, preliminarni razgovori sa Stevićem su obavljeni u sredu u Dortmundu, a očekuje se zvaničan dogovor tokom maja. Većina superligaša na čelu sa Crvenom zvezdom hoće da na kraju takmičarske sezone, koja se završava 26. maja, krene kroz institucije fudbalskog Saveza izbor novog predsednika.

Bivši igrač Partizana svakako bi bio podržan i iz Humske, što bi na ovom polju ujedinilo večite rivale. Grupacija intresenata smatra da sadašnja „fudbalska vlada” nije radila za napredak srpskog fudbala na brojnim poljima. Na tapetu se rukovodstvo FSS se našlo prvo zbog slabih rezultata reprezentacije pod komandnom palicom Siniše Mihajilovića, enormni pad na listi FIFA, neodrađeni poslovi na infrastrukturi i regularnost u domaćim takmičenjima.

Isti izvor navodi da bi osnovni ciljevi bili pronalaženje sponzora za elitno domaće takmičenje, da bi liga trebalo da bude eventualno proširena na 18 klubova, te da bi se za svako mesto na kraju šampionata dobijala određena suma novca.

Stević je u igračkoj karijeri nastupao izmešuostalog za Rad, Minehen 1860, Borusiju iz Dortmunda, te Fenerbahče, a 2009. godine obavljao je funkciju Sportskog direktora Minhena 1860.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter