0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Sa Pintu traži ozbiljan pristup svih 90 minuta

Objavljeno: 26.04.13 u 15:08
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener fudbalera Crvene zvezde Rikardo Sa Pintu rekao je da od svojih izabranika traži ozbiljan pristup svih 90 minuta na svakoj utakmici do kraja šampionata i da i dalje ne razmišlja o konačnom poretku na tabeli Superlige Srbije.

„Naš prvi i osnovni cilj je da na svakoj utakmici osvojimo tri boda. Sutra nas očekuje duel protiv Donjeg Srema, ekipe koja još nije osigurala opstanak, i zato je potrebno da budemo maksimalno fokusirani, jer će oni pokušati da iskoriste svaku našu grešku i dođu do preko potrebnih bodova. Upoznat sam sa njihovim kvalitetima, gledao sam neke njihove utakmice, uključujući i meč protiv Partizana. Imaju iskusan tim i siguran sam da nas čeka veoma teška utakmica“, rekao je Sa Pinto na konferencije za medije na stadionu Crvene zvezde.

On ponovo nije hteo da priča o pojedincima, rekavši da su za njega svi fudbaleri pođednako važni, bez obzira na minutažu.

„Svi igrači ravnopravno konkurišu za tim i očekujem da svaki od njih ima maksimalan pristup. Za mene je veoma važno da poštujemo rivala, kao i da momci istovremeno uživaju na terenu, ali i igraju odgovorno“, naveo je Sa Pintu.

Na pitanje novinara da li jezička barijera predstavlja problem, portugalski stručnjak je rekao da je najvažnije da ga momci razumeju.

„Iskreno, teško mi je da razmišljam na više jezika. Naravno, najlakše je da ono što želiš kažes na svom jeziku, ali za sada nije bilo nikakvih problema. Većina igrača zna engleski i najvažnije je da se razumemo i na treninzima i na utakmici“, poručio je Sa Pintu.

Jedan od najiskusnijih prvotimaca, Nikola Petković, rekao je da je ekipa maksimalno skoncentrisana na sve te utakmice, ali je priznao da prati šta radi „večiti rival“ Partizan.

„Prvo gledamo nas i naravno da smo fokusirani na sebe. Lično kažem da ću u nedelju gledati utakmicu između Novog Pazara i Partizana. Naravno da pratim šta rade komšije, jer jurimo njih, a ne, recimo, BSK iz Borče. Ipak, najvažnije je šta ćemo mi da uradimo, a tek posle da pratimo rezultate Partizana“, rekao je Petković.

Utakmica 25. kola Superlige izmedu Crvene zvezde i Donjeg Srema igra se sutra od 19 sati na Marakani.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter