0
Domaći fudbal

Predstavljen projekat „Fudbal za prijateljstvo“

Objavljeno: 26.04.13 u 14:44

image

Vodeća svetska kompanija za gas, ruski Gasprom, i fudbalski klub Crvena zvezda predstavili su danas projekat „Fudbal za prijateljstvo“, koji će biti održan u Londonu za vreme odigravanja finala Lige šampiona i okupiće decu uzrasta od 10 do 16 godina iz osam evropskih zuemalja, među kojima je i Srbija.
Cilj ovog projekta je da se mladi fudbaleri druže, pa je, shodno tome, rezultat u drugom planu.

Na turniru će učestvovati timovi iz 11 gradova Rusije, domaćina mečeva na prvenstvu sveta 2018. godine, klubovi kojima je kompanija Gasprom sponzor – Zenit, Čelsi, Šalke i Crvena zvezda, pobednici dečjih takmičenja u organizaciji Gasproma i timovi iz zemalja učesnica projekta Južni tok (Bugarska, Mađarska, Slovenija i Grčka).

Generalni direktor kompanije Srbijagas Dušan Bajatović, koji je predstavljao kompaniju Gasprom na današnjoj konferenciji za medije na stadionu Crvene zvezde, istakao je da ova kompanija vodi visoku socijalno odgovornu kampanju i da na ovaj način ulaže u budućnost mladih u sportu.
„Ovim turnirom deca iz osam zemalja Evrope, među kojima će se naći i dva tima iz sirotišta, imaće priliku da se upoznaju, steknu nova prijateljstva i na jedan viteški način pokažu šta znaju o fudbalu. Uvek su bolja ona deca koja se bave sportom. Mogu da kažem da će Gasprom nastaviti da podržava Crvenu zvezdu, srećni smo što će Zvezdina deca učestvovati na tirnuru u Londonu, nadam se, ako budu mogli, da će i pobediti“, rekao je Bajatović.

Tehnički direktor kompanije „Južni tok“ Pavel Persicki istakao je da je podrška deci osnova socijalnog programa Gasproma.
„Ovakvim projektima promovišemo pravi način života, usađujemo deci ljubav prema sportu i učimo ih pravim vrednostima, kao što su poštovanje i poštenje. Siguran sam da će iz ovog projekta izaći veliki šampioni“, naglasio je Persicki.

Projekat „Fudbal za prijateljstvo“ podržava legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer, dok će zvanični ambasador za Srbiju biti nekadašnji golgeter Crvene zvezde Dušan Savić.
„U životu jednog mladog sportiste nema ništa lepše nego da sa 15 godina prisustvuje finalu Lige šampiona, i to na čuvenom Vembliju. Pokušavam da zamislim sebe kao dečaka na Ubu. Da mi je neko tada rekao da ću da prisustvujem takvoj utakmici, verovatno ne bih spavao danima. Velika je stvar što će Zvezdini momci moći da upoznaju legendu kao što je Bekenbauer, ali i za mene lično, jer ću prvi put uživo da gledam finale Lige šampiona“, rekao je Savić.

Direktor Zvezdine omladinske škole Srđan Vasiljević istakao je da je veliko priznanje što će pionirski tim crveno-belih učestvovati na ovakvom turniru.
„Suština je u fer-pleju i moram da kažem da mnogi od dečaka nisu verovali da će ići u London. Jedva čekaju da odu tamo. U pitanju je jedna od najtalentovanijih generacija, prvi su u svojoj ligi sa čak 15 bodova više od Partizana. Hvala Gaspromu i nadam se da ćemo opravdati poverenje“, poručio je Vasiljević.

Mladi Zvezdin fudbaler Nemanja Živanović, jedan od najboljih pionira crveno-belih, rekao je da mašta da jednog dana podigne „ušati trofej“ i da mu je velika čast što će uživo gledali finale Lige šampiona.
„Imaćemo priliku da uživo osetimo atmosferu finala i da vidimo kako će biti ljudima za deset godina, kada mi budemo igrali u finalu“, rekao je Živanović i izazvao aplauze prisutnih u Medija centru Crvene zvezde, među kojima je bio i predsednik kluba Dragan Džajić.

Turnir u Londonu održava se od 24. do 26. maja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter