0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Zvezda posle drame u finalu

Objavljeno: 25.04.13 u 18:55
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su u prvom polufinalnom meču fajnal-fora ABA lige Radnički sa 79:78 (20:27, 21:13, 21:20, 17:18). Zvezda se tako našla u finalu, a ovom pobedom su obezbedili i učešće u Evroligi naredne sezone.

Tokom čitave utakmice dešavali su se preokreti. Dvocifrene serije obe ekipe i neshvatljivi padovi obeležili su ovaj meč. Beograđani su na kraju imali više sreće i došli do možda i najvažnijeg trijumfa ove sezone.

U Crvenol zvezdi meč su počeli: Rakočević, Savović, Katić, Nelson i Skot, dok su za Radnički starteri: Ćapin, Emening, Birčević, Krtović i Vajt.

Crvena zvezda je na početku forsirala igru iz reketa, dok su košarkaši Radničkog više pokušavali da dođu do koša sa distance. Posle početnog vođstva crveno-belih, Kragujevčani prave seriju od 10:0 i preuzimaju vođstvo. Trener Zvezde je potom zatražio tajm aut posle koga je Zvezda konačno počela da pogađa i smanji vođstvo Radničkog. Međutim, usledile su dve odlične kontre koje su atraktivnim zakucavanjima završili Krstović i Vajt, a potom je trojku pogodio i Ćapin, pa je Radnički došao do plus 6. Izabranici Mute Nikolića su sačuvali stečenu prednost do kraja prve četvrtine.

Zvezda je nastavila sa očajnim šutem. Crveno-beli nisu mogli da pogode koš ni sa jedne pozicije. Ali je zato Radnički bio veoma raspoložen u šutu. Danilo Mijatović je sa dve vezane trojke doneo prvo dvocifreno vođstvo Kragujevčanima na početku druge deonice. Nešto agresivnija igra u odbrani i maštovita igra u napadu donela je Zvezdi preokret sredinom druge četvrtine. Serijom od 16:0, uz dve vezane trojke Branka Lazića, Beograđani su sustigli rivala i poveli. Na odmor se otišlo sa vođstvom Crvene zvezde Telekom od 41:40.

ABA LEAGUE-FINAL FOUR-SEASON 2012-2013

U nastavku susreta Zvezda je nastavila u istom ritmu i polako povećavala prednost. U jednom trenutku bilo je plus devet za beograđane, a onda je usledila serija Radničkog. Jedanaest uzastopnih poena vratila je Kragujevčane u vođstvo, ali za kratko. Zvezda je ponovo povela i sa dva poena viška u odnosu na rivala ušla u poslednjih 10 minuta.

Savović i Radivojević su u poslednjoj četvrtini nastavili Zvezdinu seriju i doveli crveno-bele ponovo na plus 9. Radnički je uspeo da iskoristi promašaje košarkaša Crvene zvezde i opet dolaze do izjednačenja sredinom poslednje četvrtine. Veoma raspoloženi Ćapin trojkom je doneo novo vođstvo Kragujevčanima. U tim trenucima Radnički je došao do prednosti od sedam poena na dva minuta pre kraja meča. Zvezda je nekako uspela da se vrati u meč i izjednači rezultat na ulasku u poslednji minut. Vajt je imao priliku da donese prednost Radničkom, ali je promašio oba slobodna bacanja. Sa druge strane Radivojević je uspeo da ubaci jedno od dva, a Mijatović nije uspeo u poslednjim trenucima da pogodi koš Zvezde koja je tako došla do pobede.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Raško Katić sa 22 poena, a Boris Savović je zabeležio dabl dabl sa 18 poena i 11 skokova. Najzapaženiji košarkaš Radničkog bio je Aleksandar Ćapin sa 25 postignutih poena. Zvezda je potpuno nadigrala Radnički pod obručima (22 skoka više od rivala), ali im to nije donele preveliku prednost u ovom duelu.

U drugom polufinalu koje je na programu od 21 čas sastaju se igokea i Partizan mt:s.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter