0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Večiti derbi u finalu! Partizan izborio Evroligu

Objavljeno: 25.04.13 u 22:55
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana mt:s plasirali su se u finale fajnal-fora ABA lige pobedom nad domaćinom turnira Igokeom sa 57:63 (15:17, 10:6, 15:18, 17:22). Crno-beli su na taj način izborili učešće u Evroligi naredne sezone, dok će Igokea to pokušati da uradi kroz kvalifikacije. Po prvi put u istoriji Jadranske lige gledaćemo večiti derbi, duel Crvene zvezde i Partizana.

Starteri za Igokeu na ovom meču su Jorović, Dozet, Edvards, Hemonds i Joksimović, dok su se u prvoj petorci Partizana našli Vesterman, Lovernj, Milosavljević, Musli i Bertans.

Košarkaši Partizana odlično su ušli u ovaj meč i poveli već na startu trojkom Milosavljevića. Crno beli su sredinom prvog dela igre sa dve vezane trojke Bertansa došli na plus 6. Ulaskom Marka Brkića Igokea je došla do bolje igre i hvata priključak za crno-belima, pa je posle uvodnih 10 minuta Partizan imao prednost od dva poena.

Drugu četvrtinu je obeležio izuzetno mali broj poena. Iako Igokea nije postigla koš iz igre čitavih šest minuta druge deonice, Partizan nije uspeo da ostvari značajniju prednost. To su iskoristili košarkaši Igokee i pred kraj poluvremena preokrenuli su rezultat u svoju korist. Prvo poluvreme su obeležile greške u napadu, izgubljene lopte i neprecizan šut obe ekipe, pa ni ne čudi mali broj poena u prvih 20 minuta.

ABA LEAGUE-FINAL FOUR-SEASON 2012-2013

Veoma tvrda igra nastavljena je i u drugom poluvremenu. Igokea je održavala minimalno vođstvo, a Partizan nije nikako uspevao da dođe do svoje igre. Izabranici Dragana Bajića su sredinom trećeg perioda igre došli do pet poena viška, ali su crno-beli ipak uspeli da stignu do izjednačenja. Partizan je košem Lovernja sa linije slobodnih bacanja došao do minimalne prednosti pred poslednju četvrtinu.

Beogađani su u poslednjoj četvrtini konačno počeli da pogađaju što se odrazilo na rezultat koji je postepeno rastao u korist crno-belih. Sredinom poslednje deonice došlo je do nereda na tribinama, pa je usledio petominutni prekid dok se strasti nisu smirile. Nakon toga sa dve vezane trojke Lučića i Milosavljevića Partizan je prvi put na meču stigao do dvocifrene prednosti. Igokea više nije mogla da ugrozi vođstvo izabranika Duška Vujoševića, pa je Partizan zasluženo došao do finala ABA lige.

ABA LEAGUE-FINAL FOUR-SEASON 2012-2013

Crno-bele je do pobede predvodio Davis Bertans sa 15 poena uz 6 skokova. Odličnu partiju pružio je i Žofri Lovernj sa 12 poena, a kapiten Vladimir Lučić je dodao 11 poena. Najzapaženiji u Igokei bio je Korsli Edvards sa 19 poena uz 11 skokova, dok je Kliford Hamonds ubacio 15 poena.

Ko će biti šampion ABA lige, Zvezda ili Partizan, saznaćemo nakon finalne utakmice koja je na programu u subotu 27. aprila od 20:30 časova u Laktašima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter