0
AdmiralBet ABA Liga

Četiri želje za dva mesta u Evroligi

Objavljeno: 25.04.13 u 10:36

aba liga

Došao je i taj dan kada ćemo konačno saznati koja dva kluba iz Jadranske lige će sledeće sezone igrati u Evroligi (a možda i nećemo) pošto su danas u Laktašima polufinalni dvoboji Fajnal-fora, a prema poslednjim raspoloživim informacijama pobednici tih dvoboja sledeće sezone igraće u evropskoj eliti.

Od 17.00 časova na teren će izaći drugoplasirana i trećeplasirana ekipa iz ligaškog dela takmičenja, Crvena zvezda i Radnički. Crveno-beli su ove sezone tri puta savladali Kragujevčane, koji su sa druge strane samo jednom bili bolji od Beograđana i to u meču koji za tim sa Malog Kalemegdana nije imao rezultatski značaj. Zvezda je u odnosu na ekipu koja se takmiči u Superligi pojačana za centra Samardžiskog, dok će se u ekipu Radničkog vratiti Metju Emening. Oba tima očajno igraju u domaćem šampionatu i u velikom su padu forme. Zvezda je promenila trenera i sada je vodi Dejan Radonjić, dok je Muta Nikolić i pored ponuđene ostavke i dalje na klupi Radničkog.

Četiri sata kasnije snage će odmeriti domaćin turnira i prvoplasirani tim posle ligaškog dela takmičenja Igokea i po mnogima glavni favorit Jadranske lige i višestruki osvajač ovog trofeja ekipa Partizana. Zanimljivo je da tim Dragana Bajića ima bolji skor od ekipe Duška Vujoševića ove sezone pošto je tri puta slavio pobedu u odnosu na jedan trijumf crno-belih kojima je u tom poslednjem dvoboju pobeda bila neophodna kako bi uopšte došli do plasmana na Fajnal-for. Partizan igra odlično u prvenstvu Srbije u kojem i dalje ne zna za poraz, dok Igokea počinje da „štuca“ u domaćem šampionatu.

Finalni meč, koji je pao u zapećak polufinalnih zbog njihovog značaja, na programu je u subotu od 20.30 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter