0
Evrokupovi

Samo crno – beli ispunili finansijske uslove UEFA

Objavljeno: 24.04.13 u 16:01

partizan

Fudbalski savez Srbije  saopštio je danas da je samo Partizan ispunio finansijske uslove UEFA za učešće u evropskim takmičenjima naredne sezone.

Prijave za licencu podnelo je 10 klubova Superlige Srbije, a Komisija za licenciranje FSS je zaključila da nijedan klub nije ispunio sve neophodne kriterijume za dobijanje licence.

„Zaključeno je da su neki klubovi bili na pragu dobijanja licence, ali je i njima malo nedostajalo. Konstatovan je problem bezbednosnog aspekta vezanog za infrastrukturu stadiona, što je nedostatak koji je prisutan godinama i sam FSS nije u stanju da ga samostalno reši bez pomoći državnih organa“, navodi se u saopštenju FSS.

Partizan ne ispunjava infrastrukturne kriterijume koji se odnose na bezbednost stadiona, dok Crvena zvezda, pored te stavke, ne ispunjava ni uslove u oblasti finansija i personalno-administrativne kriturijume.

Najveći problemi novosadaska Vojvodine, Jagodine i OFK Beograda su finansije i infrastruktura.

Spartak i Radnički iz Kragujevca ne ispunjavaju ni finansijske, sportske, personalno-administrativne, pravne i infrastrukturne kriterijume.

Klubovi imaju pravo da u roku od osam dana ulože žalbu na odluke Komisije i da u žalbenom postupku dokažu ispunjenje svih preostalih kriterijuma.

Sednica Komisije za žalbe u postupku licenciranja mora biti održana najkasnije do 25. maja kada će biti donešene konačne odluke vezane za izdavanje licenci.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter