0
Evrokupovi

Spektakl u najavi u Minhenu

Objavljeno: 23.04.13 u 09:37

ls-pehar

Liga šampiona ulazi u samu završnicu, ostalo je još samo pet utakmica nakon kojih ćemo znati ko je novi evropski klupski prvak, pošto je prošlogodišnji (Čelsi) eliminisan već u grupnoj fazi takmičenja.

Prvi od tih pet mečeva biće odigran večeras u Minhenu gde će novi šampion Nemačke Bajern dočekati Barselonu koja se nalazi na korak od nove titule nacionalnog prvaka. Oba tima se nalaze u odličnoj formi, Bavarci su  od početka novembra do danas poraženi samo jednom i to u revanš meču osmine finala ovog takmičenja od Arsenala i to pred svojim navijačima, dok je Barselona ove godine doživela samo četiri poraza (dva od Reala, jedan od Sosijedada i jedan od Milana).

Jup Hejnkes za večerašnji meč neće moći da računa na povređenog Bastijana Švajnštajgera i suspendovanog Marija Mandžukića, dok su na drugoj strani na listi povređenih Havijer Maskerano i Karles Pujol, ali dobra vest za goste je da se u tim vraća Leo Mesi koji je propustio subotnji meč protiv Levantea.

Dva kluba su se poslednji put sastala u sezoni 2008/09 kada je Barselona u četvrtfinalu istog takmičenja bila bolja ukupnim rezultatom 5:1 nakon pobede pred svojim navijačima od 4:0 i remija u Minhenu – 1:1. Bajern je do sada 14 puta igrao u polufinalu Lige šampiona (prethodno Kupa šampiona) i devet puta je izlazio kao pobednik, dok je Barselona u 13 pokušaja šest puta bila poražena.

Pobednik ovog dvoboja koji će biti poznat nakon revanša koji je na programu sledeće nedelje u Kataloniji u finalu (25. maj, stadion Vembli, london) će igrati protiv boljeg iz duela Borusije i madridskog Reala koji će svoj prvi meč odigrati sutra u Dortmundu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter