0
Ostali sportovi

EHF: „Ne može na Kosovu bez dozvole“

Objavljeno: 23.04.13 u 12:31

rukomet

Evropska rukometna federacija (EHF) poslala je pismo Rukometnom savezu Srbije u vezi sa namerom našeg Saveza da završni turnir Kupa Srbije bude odigran na Kosovu i Metohiji (Zbin potok) u kojem između ostalog čelnici ove organizacije podsećaju da su pod svoje okrilje već primili takozvani Rukometni savez Kosova te da iz tog razloga ta organizacija mora da dozvoli odigravanja utakmice na teritoriji svoje „države“.

HotSport vam pismo EHF-a prenosi u celosti.

Dragi G-dine Predsedniče, dragi G-dine Generalni sekretaru,

Dragi rukometni prijatelji,

Evropska Rukometna Federacija je informisana o nameri Rukometnog Saveza Srbije da organizuje Finale Kupa Srbije na Kosovu.

Želimo da naglasimo tačku EHF Statuta (tačka 10.3  takmičenja izvan granice), gde je jasno rečeno da mečevi van granica federacije mogu biti organizovani samo uz pristanak obe federacije kojih se to tiče i sa odobrenjem od strane Evropske Rukometne Federacije.

Istovremeno (naglašavamo), Rukometna Federacija Kosova je pridružena federacija što, u skladu sa odlukom Kongresa, obavezuje sve strane koje su uključene statutima, a time i Rukometnu Federaciju Kosova, Rukometni Savez Srbije i EHF.  

Zbog navedenog, molimo vas da ili dobijete saglasnost Rukometne Federacije Kosova, ili da finale kupa Srbije organizujete u okviru teritorije Srbije.

Ljubazno vas molimo da primite k’ znanju,

Srdačan pozdrav,

EVROPSKA RUKOMETNA FEDERACIJA

Predsednik – Jean Brihault                     

Generalni sekretar – Michael Wiederer

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter