0
AdmiralBet ABA Liga

Ćapin: „Nema favorita na Fajnal-foru“

Objavljeno: 23.04.13 u 11:18

capin-radnicki-cedevita

Plejmejker kragujevačkog Radničkog Aleksandar Ćapin najavljuje veliku borbu na predstojećem Fajnal-foru koji će od 25. do 27. aprila da bude održan u Laktašima, a na kojem će ekipa iz Šumadije u polufinalu igrati protiv Crvene zvezde.

„Navijači mogu da očekuju da se nećemo štedeti. Pitanje sticanja prava na Evroligu i borba za titulu prvaka Jadrana je sada pitanje jedne jedine utakmice. Zvezda je od početka ciljala ovakav meč, a mi smo iz prikrajka došli u ovu poziciju i mislim da nam je u tom smislu lakši položaj. Nastojaćemo da kontrolišemo utakmicu, da stvorimo šansu za finale i ugrabimo je u tih 40 minuta koji nas čekaju. Verujem da možemo da prelomimo utakmicu u našu korist“ – optimista je Ćapin.

Rotor kragujevačke ekipe poredi iščekivanje Fajnal fora u Laktašima sa prethodno doživljenim izazovima. U bogatoj profesionalnoj karijeri, često je igrao ulogu ključnog aktera na terenu.

Prva violina Radničkog tvrdi da na turniru u Laktašima nema favorita.

„Uloga favorita na otvaranju ovgodišnjeg F4 ne može da se dodeli nikome. Nema tu većeg i manjeg kluba, po čemu god merili. Skroz ravnopravno ulazimo u meč, nošeni istim željama, prednosti sa papira ne prenose se na parket, pa čak ni položaj na regionalnoj tabeli. Ako deo javnosti veću prednost daje Zvezdi kao „većem“ timu, možda je to upravo prednost Radničkog da pre dođe do cilja.“

Trener Kragujevčana Miroslav Nikolić tvrdi da njegov tim može da pobedi svakog protivnika, baš kao što može i da izgubi od bilo koga.

„Kad spojimo iskustvo i Jadranske i Superlige, dođemo do zaključka koji ponavljam -možemo svakoga da pobedimo, ali i od svakoga da izgubimo. Nije to zato što smo nestabilni, već su konkurenti nikad izjednačeniji, a to je poseban kvalitet oba takmičenja ove godine. Utakmica u Laktašima je od onih „50-50%“. Jednako smo motivisani i mi i oni, moguće je da opet bude meč na „jednu loptu“, kao naš poslednji. Verujem da će naši igrači da imaju veću koncentraciju. Očekujem da se potpuno posvete utakmici sa Zvezdom jer kad počne okršaj samo 40 minuta je do Evrolige. Imamo još nekoliko treninga na kojima ćemo da razrađujemo detalje koji vode pobedi i da otklanjamo nedostatke koje smo evidentirali. Očekujem da će igrači da nastupe u dobrom izdanja, a o taktičkoj pripremi ne bih detaljisao, ali se tu posebno pripremamo“ – rekao je Nikolić.

Utakmica između Radničkog i Crvene zvezde na programu je u četvrtak sa početkom od 17 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter