0
AdmiralBet ABA Liga

Bajić: „Imamo recept“

Objavljeno: 23.04.13 u 14:24

dragan bajic

Trener Igokee Dragan Bajić ne krije ambiciju kluba da na predstojećem završnom turniru ABA lige njegov tim dođe do trofeja u ovom takmičenju u čijem ligaškom delu su osovjili prvo mesto i to pobeđujući najveće rivale u direktnim duelima.

„Uprkos svim problemima sa povredama igrača sa kojima smo se sretali i koji još postoje, želimo da trijumfujemo na završnom turniru ABA lige i osvojimo prsten. Na Fajnal-foru ćemo primeniti recept iz ligaškog dijela ABA lige. Igraćemo kao što smo i do sada igrali, iako je turnirski sistem specifičniji nego što je to bio ligaški deo“ – kazao je Dragan Bajić za „Glas Srpske“.

Tim iz Laktaša će se u polufinalu sastati sa Partiznom sa kojim ove sezone ima skor od tri pobede i samo jednog poraza.

„Znamo da je Partizan u dobroj formi i da nas očekuje težak zadatak. Značajno su podigli formu u posljednje vreme i nemaju poraz u Ligi Srbije. Ovo će za nas biti neki sasvim novi meč jer je napustio Dru Gordon, dok njegova zamena na centarskoj poziciji Žofri Lovernj igra odlično. Tu je još i plejmejker Nemanja Gordić koji se uklopio u sistem, dok se posebno moramo čuvati Davisa Bertansa i njegovih dalekometnih šuteva“ – rekao je Bajić.

Poput klubova iz Srbije koji su se susreli sa problemom stranaca i Igokea je imala sličnu situaciju u prvenstvu Bosne i Hercegovine u kojem je obavezno da na terenu tokom svih 40 minuta bude jedan igrač mlađi od 21 godine.

„Već mesec ne radim sa istim timom koji je završio takmičenje u Jadranskoj ligi već smo morali da se uklopimo u pravilo Košarkaškog saveza BiH o zaštićenom godištu. Nismo imali vremena da se mnogo uigramo i sigurno je da zbog toga polufinalni susret dočekujemo u nešto lošijoj formi nego što je to bio slučaj na kraju ligaškog dela takmičenja. Slabiji kvalitet Lige BiH, u kojoj osim Širokog nismo imali ozbiljnijeg protivnika, uticao je na našu sadašnju formu.“

Velikih problema trener je imao i sa povrijeđenim igračima, pa su tako van stroja dugo bili Filip Adamović, Milan Dozet, Miloš Komatina i Korsli Edvards.

„Povrede su bile jedan od najvećih problema sa kojim smo se susretali tokom prošlog mjeseca. Dugo nisam mogao da računam na košarkaše koji su na svojim leđima izneli teret ligaškog dijela takmičenja. Osim ove četvorice, problema su imali Siniša Štemberger, Branko Jorović i Nebojša Joksimović. Sreća pa su se oporavili i u punom su trenažnom procesu pa ću moći da računam na sve igrače u polufinalu. Ne želimo da se „vadimo“ na povrede, ne plašimo se nikoga i siguran sam da će svi dati sve od sebe da ostvarimo trijumfe“ – završio je Bajić.

Polufinalni meč protiv Partizana je na programu u četvrtak sa početkom od 21 sata, dok je finale na programu u subotu od 20.30 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter