0
Domaći fudbal

Vikend sudijskih previda

Objavljeno: 22.04.13 u 12:44

Jelen-Superliga2

Večiti rivali nastavljaju trku za šampionsku titulu, ali ako se nastavi ovakav trend sudijskih odluka, postavlja se pitanje ima li uopšte smisla da se prvenstvo igra do kraja.

Neka Partizan i Zvezda odigraju derbi, pa ko pobedi neka bude šampion, mada ruku na srce, crveno-belima ni to ne bi bilo dovoljno, jer bi i u slučaju pobede imali bod zaostatka za timom iz Humske.

Partizan je svoj meč protiv Rada odigrao u subotu i pobedio 2:0, ali je kod 1:0 za aktuelnog šampona sudija Boško Jovanetić zaustavio akciju gostiju, kad je Uroš Đurđević izlazio sam ispred golmana Vladimira Stojkovića. Dosuđen je ofsajd, iako je svima bilo jasno da mu loptu nije dodao Slavko Perrović, nego kapiten Partizana Saša Ilić.

Pored toga, građevinarima je ponišetn i pogodak, a razlozi takve odluke nisu baš najjasniji. Navodno, dosuđen je faul nad Ivanom Ivanovim, s tim da ga je malo ko na stadionu zaista video.

Ni u Borči nije bilo ništa bolje. Zvezda se mučila protiv BSK i nekako u 71. minutu uspela da povede golom Luke Milunovića. Samo dva minuta kasnije domaćin je, preko Miloša Savkovića bio u sjajnoj prilici, ali ga je Marko Vešović oborio s leđa u kaznenom prostoru, što je bio čist penal kao suza. Ipak, sudija Danilo Grujić, nije pokazao na belu tačku.

To je treća utakmica za redom da se protiv Crvene zvezde ne sude jedanaesterci, koji se vide iz aviona.

Eto, ako u takvom duhu treba da se nastavi šampionat, onda je naš fudbal zaista otišao u aut. Mada, treba biti realan i reći da je on već dugo tamo.

Jelen Superliga, 24. kolo:

Spartak ZV – Smederevo 2:0
(Despotović 60, Kovačević 69.)

Sloboda – Javor 2:2
(Ranđelović 27, Tijago 45. penal – Momčilović 19. penal, Radivojević 75.)

Jagodina – Radnički Niš 1:0
(Lepović 68.)

BSK – Crvena zvezda 0:1
(Milunović 70.)

Hajduk – Vojvodina 0:0

OFK Beograd – Novi Pazar 1:0
(Jovanović 76.)

Donji Srem – Radnički 1923 2:0
(Janković 51, Damnjanović 64.)

Partizan – Rad 2:0
(Ilić 8, Kojić 40.)

tab

Parovi 25. kola (27/28. april): Spartak ZV- Hajduk, Smederevo – BSK, C.zvezda – Donji Srem, Radnički 1923 – Jagodina, Radnički Niš – OFK Beograd, Novi Pazar – Partizan, Rad – Sloboda Point, Javor – Vojvodina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter