0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Sa Pintu: Jako malo sam znao o srpskom fudbalu

Objavljeno: 22.04.13 u 18:16
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener Crvene zvezde, Portugalac Rikardo Sa Pinto bio je gost pozlanika seminara za sticanje Pro licence na Školi za trenere UEFA/FSS.

Na pitanje koliko je znao o srpskom fudbalu pre dolaska, Sa Pintu je odgovorio:

„Iskreno, jako malo sam znao o srpskom fudbalu, jer ga u Portugalu ne prenose. Bio sam upoznat sa radom nekih srpskih fudbalera, kao što je na primer Nemanja Matić, koji pruža odlične partije u dresu Benfike. O Crvenoj zvezdi sam znao mnogo toga od ranije, o njenoj bogatoj prošlosti“, rekao je Sa Pintu, a preneo sajt Fudbalskog saveza Srbije.

On je kazao da mu se ideja da postane trener prvi put javila dve godine pre kraja profesionalne karijere, kada je doživeo težu povredu.

„Ideja da budem trener javila mi se prvi put dve godine pre kraja fudbalske karijere, kada sam doživeo težu povredu. Tada sam počeo da razmišljam čime bih mogao da se bavim kada završim taj deo karijere. Svidela mi se ideja da budem trener, jer sam želeo da ostanem u fudbalu, a nisam želeo da budem funkcioner ili menadžer“, kazao je Sa Pintu.

„Sa 34 godine sam završio karijeru profesionalnog fudbalera, a posle toga sam počeo sa usavršavanjem. Završio sam marketing u sportu“, dodao je on.

Sa Pintu je od dolaska Zvezdu vodio na pet utakmica, na kojima je zabeležio svih pet pobeda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter