0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Rakočević: Moramo da gledamo napred

Objavljeno: 20.04.13 u 11:59
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pred košarkašima Crvene zvezde Telekom je jedna od najbitnijih utakmica u sezoni. Crveno-beli će u duelu sa Radničkim iz Kragujevca u polufinalu ABA lige pokušati da dođu do finala i na taj način obezbede mesto u Evroligi sledeće sezone, što je i bio jedan od glavnih ciljeva ekipe sa Malog Kalemegdana ove sezone.

Pad forme i loši rezultati u poslednje vreme uzdrmali su samopouzdanje crveno-belih. Promena trenera nije delovala na Zvezdine košarkaše, ali kapiten Igor Rakočević ističe da je ekipa maksimalno motivisana i posvećena predstojećem fajnal foru u Laktašima.

„Prethodnih dana u našem taboru desile su se neke nepredviđene stvari. Izgubili smo utakmice u kojima smo bili favoriti, promenili smo trenera, ali mi moramo da gledamo napred. Dogodile su se određene promene i sada svi treba da se prilagodimo na sve to. Međutim, ono što je najvažnije je da treniramo veoma kvalitetno, sa velikom motivacijom i koncentracijom. Svesni smo šta nas čeka u Laktašima i svi smo maksimalno posvećeni tome“, poručio je Rakočević.

Bek Crvene zvezde pohvalio je bivšeg saigrača, a sadašnjeg trenera Dejana Radonjića i istakao je njegovu profesionalnost i posvećenost treninzima.

„Ja ga dobro poznajem još kao igrača. Znam kako je naporno trenirao i kakav je profesionalac bio. To je jako važna referenca, jer to je u sklupu ličnosti. Ako je neko bio profesionalac i toliko posvećen kao igrač, sigurno je takav i kao trener ili u bilo kom drugom pooslu. Ubeđen sam da ima ogroman kapacitet i da će biti veliki trener“, naglašava kapiten crveno-belih.

Porazi od Mega Vizure i Metalca teško su pali Igoru Rakočeviću.

„Niko ne želi trijumf više od nas igrači, direktnih učesnika na terenu. Zato i poraze najteže preživljavamo. Ja ne volim da gubim ni u šahu, a kamoli na košarkaškom terenu gde sam proveo ceo život. Mislim da smo iz ta dva neočekivana poraza izvukli pouke i da sada treba potpuno da se fokusrimao samo na ono što je ipred nas“, rekao je Rakočević.

Kapiten Zvezde nije želeo da prognozira bilo šta, ali je naglasio da veruje da njegova ekipa može da izbori plasman u Evroligu.

„Nezahvalno je u ovom renutku bilo šta prognozirati. Sistem takmičenja je takav, igra se po jedna utakmica i može svašta da se desi. Iskreno verujem da imamo kvalitet i snagu da pobedimo Radnički i plasiramo se u Evroligu. I Radnički je kao i mi u dosta slabijoj formi u poslednje vreme. To je nešto što je specifično, neočekivano i malo ko je to mogao da predvidi. Međutim, ta polufinalna utakmica može mnogo toga da promeni, jer ko pobedi dobiće značajan zamajac što u velikoj meri može da promeni dalji tok sezone“, izjavio je Rakočević.

Rakočević se uzda u veliku pomoć navijača.

„Podrška navijača mnogo nam znači. Poseban je osećaj kada ste na terenu i kada sa tribina dobijete podršku kakvu vam pružaju navijači Zvezde. Uzdamo se u njihovu pomoć, a mi ćemo pokušati da im se odužimo dobrom igrom“, zaključio je Rakočević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter