0
Evropske lige

Đenova se uzda u Boška Jankovića

Objavljeno: 20.04.13 u 13:18

bosko-jankovic

Fudbaleri Đenove danas od 18 časova dočekuju Atalantu u okviru 33. kola Serije A u utakmici koja bi za njih mogla da bude jedna od ključnih u borbi za opstanak.

Do kraja sezone ostalo je još šest kola, a Đenova drži pretposlednje mesto na tabeli sa 28 bodova, koliko ima i Palermo, dok je Sijena trenutno u bezbednoj zoni sa samo dva boda više.

Tiražni  italijanski dnevnik „Il Sekolo“ pred duel na stadionu „Luiđi Feraris“ predviđa da bi glavnu ulogu na terenu mogao da ima srpski fudbaler Boško Janković. Kao razlog za te tvrdnje ističe se da je on od dolaska u redove Đenove postigao veliki broj bitnih golova, a da je posebno opasan po protivničke golmane iz slobodnih udaraca.

U tekstu pod naslovom „Boškova tajna“ navodi se da je Janković bio najzaslužniji što je Đenova prošle godine izbegla ispadanje iz elitnog društva. Srpski fudbaler je postigao pogodak za trijumf nad Kaljarijem, a pošto se u potpunosti oporavio od povrede zbog koje je dva i po meseca bio van terena od njega se očekuje da isto učini i ove sezone.

Od dolaska u Đenovu 2008. godine, Janković je postigao 14 golova, a italijanski mediji ističu da je svaki na svoj način bio važan. Posebno se ističe duel protiv Lacija prošle godine, kada je praktično sam pobedio rimsku ekipu, pošto je bio strelac dva gola i asistent kod trećeg za trijumf sa 3:2. Takođe, treba pomenuti i meč sa kraja prošlog meseca, kada je golom Sijeni spasao svoj tim poraza za 2:2.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter