0
Tenis

Ana donela prednost Srbiji

Objavljeno: 20.04.13 u 16:10

ana ivanovic

Fed kup reprezentacija Srbije povela je sa 1:0 u meču plej-ofa za popunu Svetske grupe protiv selekcije Nemačke, koji se igra u Štutgartu, pošto je Ana Ivanović u prvom meču savladala Monu Bartel sa 2:1, po setovima 7:6(5), 2:6, 6:2, posle jednog sata i 59 minuta igre.

Odlično je Ivanovićeva otvorila ovaj meč povela sa 5:2 uz dva brejka prednosti i dve prilike da svojim servisom okonča taj deo igre. Međutim, uzvratila je Bartle istom merom pa je vrlo brzo izjednačila na 5:5. U tom momentu je Ana izgledala bojažljivo na terenu pogotovo nakon i treće propuštene prilike jer je u 11. gemu ponovo oduzela servis protivnici, ali je opet propustila priliku da materijalizje stečenu prednost.

Sve propušteno Ana je nadoknadila u taj-brejku u kojoj joj je jedan mini-brejk bio dovoljan da trijumfuje.

U drugom setu Ana uopšte nije ličila na sebe, ali mora se priznati da je i Nemica znatno popravila igru odnosno smanjila je broj neiznuđenih grešaka, a povećala broj direktno osvojenih poena te onda i ne čudi da je taj deo igre rešila veoma ubedljivo za samo 26 minuta igre.

Brzo je srpska teniserka zaboravila loš period igre i posle početnih 2:2 u trećem setu usledila je furiozna igra od strane Ane Ivanović koja je naredna četiri gema rešila u svoju korist donevši tako prednost našoj reprezentaciji.

U drugom meču duela Nemačke i Srbije danas će se još sastati Anđelik Kerber i Bojana Jovanovski, dok su preostala dva singl meča na programu u nedelju, kao i dubl duel ukoliko za njim bude potrebe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter