0
Evroliga

„Srpski“ CSKA se plasirao na F4

Objavljeno: 19.04.13 u 23:00

milos-teodosic

Košarkaši CSKA plasirali su se na fajnal for Evrolige pošto su pobedili Kahu Laboral sa 85:94 (20:22, 14:14, 20:31, 31:27) u Vitoriji. Moskovljani su tako došli do treće pobede u četvrtfinalnoj seriji i sa 3:1 su obezbedili plasman među četiri najbolje ekipe.

U prvom poluvremenu vodila se ravnopravna borba. Od amog starta vodila se žestoka borba. Kaha se trudila svim silama da od početka nametne svoj ritam igre i na taj način dođe do majstorice, dok su gosti iz Moskve jurili treću pobedu i plasman na fajnal for. Posle uzbudljive borbe u prvih 20  minuta CSKA je na odmor otišao sa dva poena prednosti.

U nastavku meča Moskovljani pojačavaju ritam i dolaze do dvocifrenog vođstva koje su sačuvali do poslednje četvrtine. Domaći tim je uspeo da sustigne prednost armejaca kada su na minut i po do kraja meča imali zaostatak od tri poena, ali je Miloš Teodosić trojkom prekinuo nalet Kahe koja više nije imala snage da napravi preokret.

Najefikasniji u timu CSKA bili su Nenad Krstić, Soni Vims i Viktor Kirjapa sa po 19 postignutih poena. Viktor je dodao i 12 skokova i tako ostvario dabl dabl učinak. Odlično veče imali su i ostali srpski košarkaši. Miloš Teodosić je ubacio 13 poena uz 4 asistencije, Vladimir Micov je zabeležio 12 poena uz 5 skokova koliko je imao i Krstić, a Zoran Erceg se nije upisivao u listu strelaca. Kahu je predvodio Fabijen Sojsur sa 19 poena. Tomas Eurtel je imao 17, a San Emeterio je dodao 15 poena.

Armejci su tako izborili vizu za fajnal for koji će biti održan u Londonu od 10. do 12. maja, a pored CSKA na završnom turniru učestvovaći i košarkaši Real Madrida. Imena preostale dve ekipe saznaćemo posle majstorica na mečevima Barselona – Panatinaikos i olimpijakos – Anadolu Efes.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter