0
Domaći fudbal

Sa Pintu najavljuje pobedu, Garido bi da ostane

Objavljeno: 19.04.13 u 15:12

sa-pintu-garido-kzs

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 16 časova, u okviru 24. kola Jelen Superlige, gostuju u Borči ekipi BSK-a u kojoj će pokušati da nastave pobednički niz od kada je ekipu preuzeo Portugalac Rikardo Sa Pintu.

Tokom prethodne nedelje šef stručnog štaba crveno-belih zbog povreda nije imao sve igrače na raspolaganju, međutim i pored toga, on je uveren da među igračima koji su zdravi ima dovoljno kvaliteta da se Crvena zvezda iz Borče vrati sa nova tri boda.

„Volim da pred utakmicu imam sve igrače na raspolaganju i da su svi spremni. Nažalost, to nije slučaj pred susret u nedelju. I pored toga, potpuno verujem u fudbalere na koje mogu da računam. Neki od njih čekaju šansu da igraju, i nadam se da će iskoristiti priliku koja im se ukaže u Borči. Svi igrači koje treniram imaju kvalitet i uveren sam da će pokazati da vrede. Za svaku utakmicu može maksimalno da konkuriše 18 igrača, ne mogu svi, i zato smatram da će oni koji dobiju priliku dati sve od sebe“ – istakao je Sa Pintu.

Teren narednog rivala Crvene zvezde nešto je manjih dimenzija što može predstavljati problem Crvenoj zvezdi da razvije svoju igru. Takođe, ekipa BSK odlično igra na svom terenu i u poslednjih šest mečeva su neporaženi.

„Uvežbavali smo situacije za koje pretpostavljam da mogu da se dogode tokom igre. Dimenzije terena jesu manje, ali spremali smo se za takve uslove. BSK će svoju šansu tražiti u našim greškama na sredini terena i preko brzih igrača pokušavati da nam zada probleme iz kontra-napada. Prekidi su takođe njihovo jako oružje, tako da moramo biti oprezni i koncentrisani tokom svih 90 minuta“ – naglasio je Portugalac.

Reprezentativac Hondurasa Luis Garido, od dolaska na Marakanu pruža dobre partije, ustalio se u startnoj postavi baš kao i Abiola Dauda i na taj način pokazao da je klub napravio pun pogodak njihovim dovođenjem u zimskom prelaznom roku.

„Crvena zvezda je veliki klub. Došao sam u Beograd da radim i pomognem timu da ostvari što bolje rezultate. Grad je prelep, ljudi su ljubazni i po isteku pozajmice u junu ne bih imao ništa protiv, naprotiv, voleo bih da ostanem u srpskom fudbalu, odnosno Zvezdi“ – rekao je mladi Hondurašanin.

Od dolaska Portugalca na klupu najtrofejnijeg srpskog kluba zaostatak u odnosu na večitog rivala smanjen je za sedam bodova, i trenutno iznosi četiri.

„Ne osećam razliku u pristupu i radu kod igrača u odnosu na period kada sam tek došao i sada. Fokusirani smo uvek i samo na prvu narednu utakmicu, poštujemo svakog protivnika, ali isto tako želimo i sve mečeve da pobedimo. Svaki susret traje 90 minuta i sigurno je da bi bilo lepo da uvek pobedimo sa tri ili četiri gola razlike, a da pri tom ne primimo nijedan pogodak. Ali to nije uvek moguće i zato nam je prvenstveni cilj pobeda“ – zaključio je Rikardo Sa Pintu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter