0
ATP

Novak u polufinalu

Objavljeno: 19.04.13 u 18:51

djokovic2

Novak Đoković se plasirao u polufinale turnira Masters serije u MOnte karlu pobedivši Finca Jarka Nieminena sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3) posle 77 minuta igre.

Obojica tenisera su imala dosta problema sa servisom tokom prvog seta. Nieminen je prvi došao do brejka već u drugom gemu, ali prednost nije dugo čuvao jer je naš teniser već u sledećem uzvratio. Do rezultata 4:4 i naš i finski teniser su osvajali gemove na svoj servis, a onda je u devetom Đoković ponovo oduzeo servis protivniku, da bi potom na svoj servis rešio prvi set.

Novakov niz nastavio se u drugom setu. Odmah oduzima servis protivniku, potom i u trećem gemu i pobeda je bila nadohvat ruke. Ta prednost kao da je malo uljuljkala Novaka pa mu je Nieminen u četvrtom gemu oduzeo servis. Nada Finca da bi mogao do preokreta brzo je ugašena jer je opet izgubio gem na svoj servis. Kod vođstva od 5:2 Novak je servirao za meč, ali je greškama omogućio protivniku da još neko vreme provede na terenu. Sledeći gem je ipak bio presudan i Đoković novim brejkom napokon privodi meč kraju.

Đoković će se u subotu u polufinalu sastati sa Italijanom Fabijom Fonjinijem kojeg je pobedio u sva četiri dosadašnja susreta, ali u poslednja dva uz dosta muke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter