0
Evrokupovi

Vilotić u finalu Kupa Švajcarske

Objavljeno: 18.04.13 u 09:22

image

Fudbaleri Grashopera plasirali su se u finale Kupa Švajcarske posle sjajnog preokreta protiv gradskog rivala Ciriha pobedom sa 2:1 posle produžetaka.

Trijumf i plasman u finale Kupa Grashoperu je doneo Hajrović u četvrtom minutu prvog produžetka. Prethodno je Cirih poveo preko Benita u 23. minutu, dok je Feltšer izjednačio u 39. minutu. Grashoper je tako četvrti put ove sezone uspeo da savlada gradskog rivala.

Sjajnu partiju u dresu pobedničke ekipe ponovo je pružio srpski fudbaler Milan Vilotić, koji je kao i mnogo puta ove sezone odlično komandovao odbranom.

Grashoper će se za trofej u Kupu 20. maja boriti sa Bazelom koji je u drugom polufinalu savladao Sion sa 1:0. Prošle sezone, Bazel je poneo titulu osvajača Kupa.

Vilotićev tim je, inače, rekorder po broju trofeja u Kupu, pošto ih ima čak 18. Ipak, ciriški klub je poslednji Kup osvojio još 1994. godine. Grashoper prate Sion sa 12 trofeja i Bazel sa jednim manje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter