0
Košarka

Pantić: Prvo balkanska, pa bugarska kruna

Objavljeno: 18.04.13 u 11:05

pantic

Srbi će vladati i Balkanskom ligom. Takav je plan našeg trija Mladen Pantić – Marko Marinović – Nemanja Protić, koji će na Fajnal foru u Samokovu (19-21. aprila), u dresu Levskog iz Sofije napasti trofej.

Iskusni centar Mladen Pantić ima sjajnu sezonu, koju je samo privremeno počeo u čačanskom Borcu, odlično nastavio u atinskom Ikarosu, a sada je kvalitetno završava u Levskom. Prva prilika za podizanje pehara je upravo završni turnir regionalne lige, na kome je Levski favorit. Prvi polufinalni par su izraelski Galil i Kumanovo, a drugi Levski – Rilski sportisti.

„Za nas dolazi trenutno najvažniji period u sezoni i maksimalno se pripremamo za polufinale. Ambicije Levskog su uvek najviše i sigurno ćemo učiniti sve da osvojimo Balkansku ligu. Rilski smo pobedili poslednja dva puta, tako da se nadam da ćemo ih dobiti i u polufinalu. Na papiru smo bolji, imamo u rotaciji veći broj kvalitetnih igrača, ali to treba da pokažemo i na terenu“, kaže Pantić.

Kako će naša mala kolonija da napadne bugarsku titulu protiv favorita Lukoila?

„Ono što je Partizan kod nas, to je Lukoil u Bugarskoj. Od Protićevog i mog dolaska odigrali smo jednu utakmicu sa njima, na njihovom terenu, i nesrećno izgubili sa četiri poena razlike. Mislim da možemo ravnopravno da se nosimo sa njima i da nisu bolji od nas. Imaće prednost domaćeg terena, ali ovde to ne donosi neku značajnu prevagu. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za finale plej-ofa. Idemo stepenik po stepenik. Trenutno nas interesuje samo Balkanska liga, a osvajanje trofeja u Samokovu dalo bi dodatni vetar u leđa u pohodu na titulu.“

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter