0
Tenis

Ivanović: Optimisti smo

Objavljeno: 18.04.13 u 15:10

Ana-Ivanovic11

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da je optimista uoči duela sa Nemačkom u baražu za opstanak u Svetskoj grupi FED kupa, iako je svesna da protivnik ima igračice iz vrha WTA liste.

„Svi dobro poznajemo nemački tim. Biće jako težak duel, to su igračice iz samog vrha. Pretpostavljam da će igrati Kerber i Bartel. Od Bartel sam već dva puta izgubila prošle godine na šljaci. Optimisti smo, FED kup je uvek drugačije takmičenje. Postoji velika šansa, želimo da dobijemo ovaj duel, jer bi nam to puno značilo“, kazala je Ivanovićeva u Štutgartu.

Ona je dodala da se dobro oseća i da je atmosfera u ekipi odlična, kao i da je pozitivna stvar što ima iskustva igranja u Štutgartu.

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Vraneš naveo je da su teniserke dobro radile u prethodna tri dana u Nemačkoj.
„Odlično smo iskoristili to vreme da se što bolje spremimo. Ana je juče došla posle terapije na Majorci i odradila prvi trening. Imali smo i jedan jutros, a čeka nas i popodnevni trening. U odnosu na to kakav je teren bio prvog dana, sada je dobro sređen. Uslovi su savršeni i domaćin je pokazao pravo gostoprimstvo. Sutra je žreb, pa do tada ne bih da pričam o prognozama i željama“, istakao je Vraneš.

Druga srpska teniserka Bojana Jovanovski ocenila je da će ekipa morati da pruži i više od trenutnih mogućnosti kako bi savladala Nemačku.
„Mi ćemo biti jedna uz drugu sve vreme i truditi se da zajedničkom energijom dođemo do potrebne tri pobede. Prošle sezone smo baš zahvaljujući međusobnoj podršci uspevale da odnesemo prevagu u veoma tesnim mečevima protiv Belgije i Rusije. Nema razloga da tako ne bude i ovog vikenda iako su Nemice protivnik koji po kvalitetu itekako zaslužuje da se nađe u Svetskoj grupi“, zaključila je Jovanovski.
Duel Srbije i Nemačke u baražu FED kupa igra se 20. i 21. aprila.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter