0
Evrokupovi

Platinijeva genijalna ideja

Objavljeno: 17.04.13 u 13:00

Mišel Platini

Klubovi koji u narednom periodu budu učestvovali u Ligi Evrope mogli bi da dobiju dodatni motiv da sa većom ozbiljnošću uđu u ovo takmičenje pošto Evropska fudbalska federacija razmatra mogućnost da pobednik od naredne sezone dobije specijalnu pozivnicu za učešće u glavnoj fazi Lige šampiona.

„Jasno nam je da je Liga šampiona daleko isplativija klubovima od Lige Evrope pa zbog toga moramo da pronađemo način kako da ih zainteresujemo da se takmiče u najjačim sastavima i u tom takmičenju. Pozivnica šampionu za učešće u Ligi šampiona mogao bi da bude jedan od načina“ – rekao je predsednik UEFA Mišel Platini.

Vrlo dobro se zna da veliki evropski klubovi ne pridaju veliku važnost Ligi Evrope i da često koriste utakmice u tom takmičenju kako bi isprobali mlađe igrače ili fudbalere sa manjom minutažom. Najslikovitiji primer je prošlosezonsko učešće dva mančesterska kluba u ovom takmičenju iz kojeg su brže bolje ispali kako bi se posvetili međusobnoj borbi u Premijer ligi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter