0
Ostali sportovi

I rimenaši za završnom testu

Objavljeno: 17.04.13 u 11:37

stojic-bedjik

Na tradicionalnoj internacionalnoj regati “Memorial Paolo D’aloja” u italijanskom Piedoluku Srbiju će predstavljati osam veslača. U disciplini dvojac bez kormilara četiri posade, u četvercu bez kormilara jedna.

Nedelju dana pošto su skuleri na Internacionalnoj regati „Croatia Open 2013“ u Zagrebu bili na glavnom skeneru za Evropsko prvenstvo u Sevilji i Mediteranske igre u Mersinu istu stvar ce proći i rimenaši, samo na drugoj lokaciji. Srpska veslačka reprezentacija je u sredu otputovala u Italiju gde će od 19. do 21. aprila 2013. učestvovati na tradicionalnoj internacionalnoj regati “Memorial Paolo D’aloja”, koja će biti i izborna za naše reprezentativce. Takmičenje u Piediluku počinje u petak kvalifikacijama u kojima će, u disciplini dvojac bez kormilara, Srbija imati četiri camca. Pored Nikole Stojića i Nenada Beđika u jednom, Gorana Jagara i Miloša Tomića u drugom te Miljana Vukovića i Veselina Savića u trećem stručni štab je odlučio da formira i četvrti čamac u kojem će veslati Radoje Đerić i Miloš Vasić, koji su se takmičili u skulovima u Zagrebu.

Finale u dvojcu bez kormilara je u subotu pre podne, a istog dana, u popodnevnom delu programa, startovaće kvalifikacije u cčtvercu bez kormilara u kojem će za Srbiju veslati Miloš Tomić, Nenad Beđik, Nikola Stojić i Goran Jagar. Finale u ovoj disciplini je u nedelju pre podne.

„Ono što je Zagreb bio za skulere to će Piediloku biti za rimenaše – završni test pred određivanje sastava za Evropsko prvenstvo u Sevilji i Mediteranske igre u Mersinu. Nakon ove regate i definitivno ćemo formirati posade za prva dva velika takmičenja u ovoj godini“ – kazao je selektor veslacke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Ilić je obznanio i imena prvih veslača koji su izborili svoje mesto na EP.

„Nakon regate u Zagrebu dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović je prva posada koja je obezbedila svoje mesto u sastavu državnog tima za Sevilju. Njih dvojica su pokazali ogroman napredak i dokazali kvalitet nepohodan za nastup na šampionatu Starog kontinenta. Đerića i Vasića smo uparili u dvojac bez kormilara da bismo ih videli testirali i u ovom camcu. Što se tiče skifiskinje Ive Obradovic i lakog skifiste Miloša Stanojevica ono što su pokazali u Zagrebu trenutno nije dovoljno. Pratićemo njihove rezultate na treninzima i ako uz dobar trening budu pokazali napredak bice u sastavu za Sevilju.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter