0
Fudbal

Drulović testira omladince

Objavljeno: 17.04.13 u 10:10

ljubinko-drulovic

Najbolje fudbalere Srbije uzrasta do 19 godina (igrači rođeni posle 1.1.1994.godine) u junu mesecu očekuje završni turnir kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2013, a u okviru predviđenog plana prijateljskih utakmica i turnira, naredne nedelje otputovaće u Portugal, gde će odigrati tri izuzetno jake utakmice.

Igrom sudbine, selektor Ljubinko Drulović upravo će u zemlji gde se proslavio kao fudbaler svetske klase igrajući za Porto i Benfiku, imati i glavnu proveru mogućnosti svojih izabranika, ujedno i možda najvažniji test uoči kvalifikacija. „Orlići“ će se okupiti u nedelju, 21.aprila do 19 sati u Sportskom centru FSS, a dan kasnije u jutarnjim satima otputovaće za Portugal. Prvu utakmicu odigraće 23.aprila u mestu Trofa protiv Rusije (17.00 – lokalno vreme), dva dana kasnije u Rebordosi odmeriće se sa Gruzijom u isto vreme, a poslednji duel imaće sa domaćinom Portugalom u Povoa de Varzimu, 27.aprila od 16 sati.

Za ovu akciju, selektor Drulović opredelio se da pozive uputi sledećim fudbalerima:

Golmani: Predrag Rajković (Jagodina), Stefan Čupić (OFK Beograd).

Odbrana: Milan Savić (Gent), Aleksandar Filipović (Jagodina), Miloš Veljković (Totenhem), Ivan Karanfilovski (OFK Beograd/Dinamo,Pančevo), Stefan Milošević (Partizan), Uroš Radaković (Bolonja).

Sredina terena: Milan Vojvodić (Spartak Zl.Voda), Sergej Milinković-Savić (Vojvodina), Luka Stojanović (Sporting), Aleksandar Ješić (OFK Beograd), Dejan Meleg (Ajaks), Vukan Savićević (Crvena zvezda), Veljko Simić (Bazel), Andrija Luković (Rad), Nemanja Krstić (Inđija).

Napad: Uroš Đurđević (Rad), Ognjen Ožegović (Crvena zvezda), Aleksandar Čavrić (OFK Beograd).

Selektoru Druloviću u radu će pomagati treneri Đorđe Vasić i Nenad Divac, kao i trener golmana Goran Cvetković, dok će za ovu akciju stručnom štabu biti priključen i Nenad Cvetković, zadužen u FSS za analizu protivnika. Medicinsku ekipu čine dr Dejan Aleksandrić i fizioterapeut Dejan Toševski, tim menadžer je Igor Gačić, a ekonom Đorđe Prerad. Za Portugal će putovati i sudija sa perspektivne liste FSS, Milan Ilić iz Ćuprije, koji će sa kolegama iz ostalih država učesnica deliti pravdu na utakmicama…

„Očekuje nas veoma značajan i kvalitetan turnir, sa tri dobra protivnika koji će nam biti pravi pokazatelj nivoa na kome se nalazimo… U konstantnim smo pregovorima sa klubovima i imamo obećanja da će se svi igrači odazvati iako je termin dosta nezgodan… Čak i klubovi iz inostranstva su nam izašli u susret i verujem da ćemo imati jak sastav u Portugalu… Pozvao sam i nekoliko igrača iz 1995.godišta za koje mislim da mogu da donesu kvalitet, jer odskaču u svojoj generaciji… Želim da imam jasnu sliku šta ko i koliko može… Nekoliko momaka sada nije pozvano, ali to ne znači da su otpisani… Imamo još pet nedelja do kvalifikacija i svi su u igri“ – naglasio je Ljubinko Drulović.

Srbija će, kao i prošle godine, ponovo biti domaćin završnog kvalifikacionog turnira, od 6. do 11.juna u Novom Sadu i Beogradu, a rivali će nam biti Slovačka, Švajcarska i Republika Irska. Samo pobednik grupe izboriće plasman na Prvenstvo Evrope 2013. koje će se održati u julu mesecu u Litvaniji.

Po povratku iz Portugala, „orliće“ očekuje samo još jedna provera i to ponovo sa Gruzijom, 16.maja u Staroj Pazovi, a završne pripreme startovaće 30. ili 31.maja.

„Intenzivno se pripremamo za protivnike u junu, već smo pribavili jako puno materijala i nećemo dozvoliti da nas ništa iznenadi. Pratimo šta rade protivnici, ali najviše će zavisiti od nas samih… Ukoliko budemo u kompletnom sastavu i ako budem mogao da računam na sve igrače koje želim, imamo dobre šanse da se plasiramo na Prvenstvo Evrope. U suprotnom, neće biti nimalo lako, jer Srbija nema toliko veliku igračku bazu da bez najjačih može da bude u vrhu i da parira na najvećem nivou… Verujem u ovu generaciju da ima kvalitet i za najviše domete, ne samo za plasman na evropsko, već i za nešto više. Nadam se da će to i dokazati pred svojom publikom u junu“ – istakao je Ljubinko Drulović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter