0
Domaći fudbal

Četiri želje, a dve karte za finale

Objavljeno: 17.04.13 u 09:21

kup-srbije-trofej

U sredu su na programu revanš mečevi polufinala Kupa Srbije nakon kojih će biti poznato koja dva tima će se 8. maja na stadionu Partizana boriti za trofej.

Sreda, 17. april:
16.00h OFK Beograd – Vojvodina (prvi meč 0:1)
20.00h Jagodina – Javor (prvi meč 0:1)

Vojvodina sa jednim golom kapitala stiže na Karaburmu na duel OFK Beogradu koji se nada da će uz pune tribine uspeti da nadoknati minus iz prvog meča, a u tu svrhu je otvorio kapije Omladinskog stadiona odnosno ulaz na utakmicu biće besplatan. Sa druge strane Novosađani su organizovali besplatan prevoz za sve zainteresovane.

„Vojvodina je, mora da se prizna, favorit u našem duelu, ali nadu i želju da pobedimo ne može niko da nam oduzme. Pokušaćemo da iznenadimo rivala uprkos prednosti koju on ima iz prve utakmice. Dodatno nam otežava situaciju činjenica da zbog kartona ne mogu da igraju Grbić i Čavrić, a u tim se vraća Petković – rekao je Zoran Milinković, šef stručnog štaba OFK Beograda.

Novosađani najavljuju da neće braniti stečenu prednost već da će mudrom igrom pokušati da što pre otklone dilemu oko prvog finaliste.

„Znamo način na koji treba da se suprostavimo OFK Beogradu. Odigrali smo za kratko vreme dva meča protiv „romantičara“ u Novom Sadu. Najpre smo, upravo u meču polufinala Kupa Srbije, bili znatno bolji tim i sa minimalnom prednošću čekamo revanš. A onda smo dobili upozorenje u meču Superlige kad je tim OFK Beograda zasluženo slavio pobedu na našem stadionu. Bezglavo jurišanje u našoj igri pred revanš meč je zabranjeno, mada ne mislimo ni da se branimo već da mudrom igrom i na vreme rešimo pitanje plasmana u finale“ – kazao je trener Vojvodine, Nebojša Vignjević.

Baš kao i Vojvodina i Javor na gostovanje u Jagodinu donosi rezultat 1:0 iz prvog meča. Međutim, Ivanjičani su u jako lošoj seriji od čak pet utakmica bez trijumfa od čega su četiri puta poraženi, dok je Jagodina ovog proleća dva puta minimalno poražena pred svojim navijačima (istina radilo se o mečevima protiv Partizana i Vojvodine).

„Praktično od žreba za polufinale Kupa Srbije pričamo o ovoj utakmici. Javor je dobar kolektiv, pobedo nas je u prvoj utakmici polufinala Kupa, a mi smo slavili minimalnu pobedu u oba superligaška duela. Jasno je da smo po kvalitetu ujednačeni i moguće da trenutna inspiracija presudi. Srećan sam što imamo privilegiju da u našem gradu, pred našim navijačima igramo tako značajan meč kakvo je polufinale Kupa Srbije“ – priznao je trener Jagodinaca, Simo Krunić.

U Ivanjici su svesni svojih aduta pred put u Jagodinu.

„Znali smo i pre prve utakmice da nam trebaju dva vrhunski odigrana meča da bismo se domogli plasmana u finale. Jagodina u kontinuitetu igra dobro već dugo i siguran sam da se neće mnogo obazirati na prednost koju smo mi stekli u prvoj utakmici. Voleo bih da pobednik ovog susreta kasnije i osvoji trofej i da to bude uvertira u značajno učešće na evropskoj sceni“ – rekao je strateg Ivanjičana, Mladen Dodić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter