0
Evropske lige

Radović odveo Legiju u finale

Objavljeno: 16.04.13 u 21:05

miroslav_radovic

Fudbaleri Legije igraće u finalu kupa Poljske, pošto su u revanš meču u Varšavi savladali Ruh sa 2:1. U prvom meču bilo je 0:0.

Zasluge za trijumf pred skoro punim stadionom u Varšavi idu Miroslavu Radoviću i Vladimeru Dvališviliju koji je bio dvostruki strelac. Prvo poluvreme proteklo je u dominaciji Legije, a najopasniji u njihovim redovima bio je Radović, nad kim je napravljeno najviše prekršaja, od kojih je jedan sankcionisan žutim kartonom.

Radović je imao i dobru priliku u 35. minutu i to kao da je bila najava golova u drugom delu meča. Srpski internacionalac je u 51. minutu izborio korner nakon kojeg je Dvališvili postigao prvi gol.

Međutim Ruh je kada se najmanje očekivalo, u 55. minutu iz jedanaesterca izjednačio na 1:1, da bi Dvališvili u 60. takođe sa bele tačke ponovo vratio prednost Legiji. Radović i Dvališvili su i u zaustavnom vremenu odigrali lepu akciju, ali je ostalo 2:1.

Ekipa se posle novog vođstva pomalo povukla na svoju polovinu ali je znalački sačuvala prednost do samog kraja. U finalu kupa, Legija će igrati protiv boljeg iz susreta Visla – Slask (1:2 u prvom meču).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter