0
HotBlog

Mrva morala

Objavljeno: 16.04.13 u 13:18

 

 

Ovde je moguće da jedan sportista, preciznije bivši fudbaler, otvoreno kaže da je učestvovao u nameštanju mečeva i da ga svi gledaju kao šarlatana, pa još i osude kako je, zaboga, smeo tako nešto javno da kaže.

Ovde ćete videti superligaške stadione koji ne ispunjavaju minimum minimuma uslova za odigravanje mečeva, a ti klubovi se godinama unazad lože kako će otići u Evropu. Ovde je moguće da određeni rukometni, vaterpolo, košarkaški i ostali klubovi menjaju imena samo da bi im se brisali dugovi.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Novinari loptom gađaju trenere, navijači upravljaju klubovima, menadžeri diktiraju ko će da igra….

Sve je ovde moguće.

Tako dolazimo u situaciju da profesionalni fudbaler ekipe koja se bori za titulu, a uz to reprezentativac jedne zemlje, ode u kafanu, napije se k’o …. (upišite šta mislite da treba) i počne da divlja, lomi automobile i udara policajca. Verujem da bismo mu nekako i to oprostili, jer opraštamo mi razne budalaštine, ali kako da mu oprostimo to što posle svega ima „mrvu“ morala da kaže kako se protiv njega vodi hajka?

Mada, možda je čovek i u pravu. Klubovi istog sportskog društva u Srbiji stalno ističu kako su oni jedna velika familija, a kako je on polupao automobil košarkaša tog kluba, to mu nekako dođe kao da je uništio nešto svoje. Za to valjda ima pravo i ne mora nikome da odgovara. Uz to, policajca nije udario, samo ga je očinski pomazio, ali šta da radi kad ima tešku ruku…

To što se napio na pripremama i vraćen s istih, takođe je njegova privatna stvar, a novinari u Srbiji ne smeju da zadiru u intimu sportista, pa čak i što je nešto ranije pod dejstvom alkohola izazvao saobraćani udes, nas ne treba da se tiče.

Mi mo tu da pišemo o njegovim dobrim igrama, kritika naravno ne dolazi u obzir, jer svako pojavljivanje imena sportiste u negativnom kontekstu je „zla namera plaćenih novinara, koji žele da destabilizuju ekipu pred važne mečeve“.

Stoga, ostavite se ljudi ćorava posla, pustite ih da piju ako im se pije, da nameštaju mečeve, ako im se namešta i smeju vam se u lice, ako im se smeje. Njima se može, to je njihovo ustavom zagarantovano pravo, a vama ako se ne sviđa, slobodni ste da potražite novu sredinu za življenje, ionako smo sada pred vratima Evropske unije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter