0
Košarka

Šok u Kragujevcu

Objavljeno: 15.04.13 u 20:46

Radnički Zadar

U poslednjoj utakmici petog kola Super lige košarkaši Vojvodine su napravili iznenađenje i savladali u Kragujevcu domaći Radnički rezultatom 79:64 (19:23, 23:19, 22:13, 15:9).

Da neće tek tako položiti oružje pred favorizovanim protivnikom, Novosađani su nagovestili u prvom poluvremenu u kom su bili potpuno ravnopravan rival. U drugih 20 minuta gosti su odličnom odbranom potpuni zbacili iz ritma domaće košarkaše.

Po ko zna koji put se potvrdilo da Radnički nije ništa više od prosečne ekipe ako mu ne ide šut za tri poena, kao što je bio slučaj večeras (šut 5/26).  Gosti su imali daleko bolji procenat šuta iz igre i na kraju su apsolutno zasluženo slavili.

Najefikasniji kod pobednika bili su Kalinić i Zeković sa po 17 poena, dok je Kužeta postigao 12, a u redovima Radničkog je jedino Borisov bio „dvocifren“ sa 16 poena.

Vojvodina sada ima skor od četiri pobede i jednog poraza i deli drugo mesto sa Mega Vizurom, dok je Radnički na petom mestu sa dve pobede i tri poraza.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter