0
Evropske lige

Obeleženo 24 godine od tragedije na Hilzborou

Objavljeno: 15.04.13 u 13:35

hilzborou

U ponedeljak je na stadionu Liverpula obeležno 24 godine od tragičnog događaja kada je 1989. godine na stadion Šefilda Hilsborou tokom polufinalnog meča FA kupa Engleske smrtno stradalo 96 navijača ovog kluba.

Porodice nastradali, bivši i sadašnji fudbaleri Liverpula, kao i vlasnici kluba prisustvovali su memeorijalu održanom u čast poginulih.

„Ovo je veoma važan datum za klub, tu smo da pružimo podršku porodicama pogunulih i da ih se setimo. Znam da je u septembru došlo do pomaka u istrazi u vezi sa ovim tragičnim događajem, ali pravda još uvek nije zadovoljena. Nećemo prestati da insistiramo na tome“ – rekao je golman Liverpula Pepe Reina.

Tog tragičnog 15. aprila 1989. godine u Šefildu sastali su se Liverpul i Notingem Forest. Iz straha da ne dođe do nereda na ulicama policija je doustila da na tribinu gde su bili smešteni navijači „crvenih“ uđe više ljudi nego što je bio kapacitet pa je u gužvi njih 96 koji su bili smešteni napred ugušeno. Tragedija je mogla da bude izbegnuta da je prednja ograda na vrema otvorena, a do danas još uvek niko nije odgovarao zbog toga.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter