0
Košarka

Lejkersi pobeđuju i bez Brajanta

Objavljeno: 15.04.13 u 09:06

hauard-lejkersi-sparsi

Prethonde večeri odigrano je osam NBA utakmica nakon kojih je nešto jasnija situacija u vezi predstojećeg plej-ofa do kojeg je većini ekipa preostalo da odigraju još po dve utakmice u ligaškom delu takmičenja.

Značajan trijumf u borbi za plej-of ostvarili su i Lejkersi i to bez povređenog Kobija Brajanta kojeg čeka višemesečna pauza. Da uspeh bude veći trijumf je upisan protiv San Antonio Sparsa koji se sa Oklahomom bore za prvo mesto na Zapadu. Lidersku poziciju preuzeo je Dvajt Hauard koji je uz 26 poena imao i 17 skokova, a odličan je bio i Stiv Blejk koji je ubacio 23 poena. Na drugoj strani su viđena dva „dabl-dabl“ učinka pošto su Tim Dankan uu 23 poena i Tijago Spliter sa 11 imali i po 10 skokova.

Njujork je pobedom nad Indijanom obezbedio drugo mesto na Istoku i tako zakazao duel sa Bostonom koji ne može da izbegne sedmu poziciju. Nikse je do pobede po običaju vodio Karmelo Entoni sa 25 poena, a uz njega dobru partiju pružio je i Kris Koplend koji je dodao 20. Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Lens Stivenson sa 22 poena.

Partiju večeri pružio je bek Toronta DeMar De Rozan koji je na meču protiv Bruklina postigao 36 poena i tako pomogao svom timu da zabeleži pobedu koja nema mnogo značaja pošto su Reptorsi odavno izgubili šansu da se plasiraju u doigravanje.

Pobedom Lejkersa protiv San Antonija Dalas Maveriksi su e i definitivno oprostili od plej-ofa iako su trijumfovali u Nju Orleansu. Hjuston je pobedom nad Sakramentom zadržao šesto mesto na Zapadu, dok je Denver i dalje treći pošto je savladao Portland za koji je 25 minuta odigrao Saša Pavlović i za to vreme je upisao osam poena i dva skoka.

Rezultati:
Majami – Čikago 105:93
Filadelfija – Klivlend 91:77
Toronto – Bruklin 93:87
Njujork – Indijana 90:80
Denver – Portland 118:109
Nju Orleans – Dalas 89:107
Hjuston – Sakramento 121:100
Los Anđeles Lejkers – San Antonio 91:86

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter