0
Ostali sportovi

Stefanović prijatno iznenadio

Objavljeno: 13.04.13 u 10:15

vozaci-bk-borca-u-akciji

Svega dan pošto je na Velikoj nagradi Vojvodine, prvoj trci domaće drumske lige, pokazao zube izborivši smelim begom drugo mesto, Stefan Stefanović, je na Velikoj nagradi Šenčura u Sloveniji bio najbolje plasirani srpski vozač. Biciklista Borca iz Čačka zauzeo je posle 163 kilometara 14. mesto u izuzetno jakoj konkurenciji nadmetanja koje se boduje za UCI Evropski tur (kategorija 1.2), ali se računa i u okviru Kupa Austrije.

Slavio je Hrvat Radoslav Rogina (Adria Mobil) u vremenu 3:52.45 ispred miljenika domaće publike Mateja Marina (Gurmetfain), dok je trećeplasirani Holanđanin (Vorarlberg) bio treći uz šest sekundi zaostatka. Posle šest krugova od 27 kilometara oko Šenčura, Stefanović je liniju cilja u odnosu na pobednika overio dva i po minuta kasnije. Ostali biciklisti iz Srbije zaključili su trku u glavnoj grupi koja je za Roginom stigla četiri minuta kasnije. Jovan Zekavica, Stefanovićev suvozač iz Borca, bio je 31, Nebojša Jovanović iz kragujevačkog Radničkog 58, Marko Danilović (Borac) 66, Esad Hasanović (Radnički) 71, Marko Stanković (CCN Metalac) 72.

Staza je naizgled bila laka, ali se na kraju pokazala izuzetno tehnički zahtevnom. Uzak put, mnoštvo nadvožnjaka i podvožnjaka, komplikovali su vožnju biciklista, ali bili uzrok mnogih izletanja i padova. Konfiguracija staze favorizovala je odvajanja. Neka dva kilometra od cilja mnogi su pokušavali da se izdvoje iz glavne grupe, ali je to jedino uspelo Stefanoviću i on je, praktično sam stigao do finiša, između ranijih begunaca i ostatka karavana.

„Za svaku pohvalu je kako je Stefan hrabro reagovao u svojoj prvoj seniorskoj sezoni. Za ekipu Radničkog ovo je, takođe, bila dobra trka. Kapiten Nebojša Jovanović imao je prvu ozbiljniju proveru i odlično se pokazao. Naš fokus u ovom delu sezone jeste međunarodna trka Banjaluka – Beograd“, komentarisao je Aleskandar Marić, sportski direktor Radničkog.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter