0
Košarka

Lokomotiva osvojila Evrokup

Objavljeno: 13.04.13 u 22:56

maric-lokomotiva-bilbaoKošarkaši Lokomotive Kubanj iz Krasnodara osvajači su ovogodišnjeg izdanja Evrokupa pošto su u finalnom meču odigranom u belgijskom gradu Šarlroa savladali Bilbao sa 75:64 (16:17, 22:13, 16:15, 21:19).

Ruski tim predvođen odličnim Nikom Kalatesom i Aleksom Marićem do poluvremena je stekao solidnih osam poena prednosti, da bi to vođstvo početkom poslednjeg perioda iznosilo neverovatnih +20 (65:45) pa je preostalo da se mirno privede meč kraju. Međutim, daleko od toga da je bilo mirno pošto su Baskijci na minut i po do kraja serijom 14:2 prišli na samo osam poena zaostatka (59:67), ali to je bilo sve što su uspeli da urade.

„Dabl-dabl“ učinkom od 12 poena i 10 skokova Aleksandar Marić je bio jedan od najboljih aktera finala, a pored njega dvocifreni u timu Lokomotive bili su Hendriks sa 14 i Braun, Kalneitis i Kalates koji su dodali po 10 poena.  U poraženom timu Vasilijadis je bio najbolji sa 16 poena, a pored njega vrlo dobar je bio i Milovan Raković sa 11 poena i šest skokova.

Pored trofeja Lokomotiva je ovim trijumfom zaradila i direktan plasman u Evroligu naredne sezone bez obzira šta uradi u domaćem šampionatu. Zanimljivo je da je treći put uzastopno jedan ruski tim osvojio Evrokup pošto je pre Lokomotive to pošlo od ruke moskovskom Himkiju i Uniksu iz Kazanja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter