0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Tijago Galvao: „Spremni smo za Evropu“

Objavljeno: 11.04.13 u 11:22
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Brazilac Tijago Galvao (23) jedan je od najzaslužnijih za odlične rezultate koje užička Sloboda ostvaruje u ovoj sezoni. Ofanzivni vezista iz Brazila ističe da je klub spreman da se bori na tabeli za poziciju koja vodi u evropske kupove.

Sloboda trenutno zauzima šesto mesto u Jelen Superligi, a raspored u narednim kolima im daje nadu da bi mogli da se popnu koji stepenik više.

„Sloboda igra dobro i pokušaćemo da se kvalifikujemo za Ligu Evrope. Imamo odličnu atmosferu u ekipi, sjajnu podršku sa tribina. Sve uslove da uđemo u istoriju. Što se mene tiče, igrao sam na svim utakmicama ove sezone i trudim se da budem spreman za svaki izazov. Uvek dajem sve od sebe i konstantno podižem svoj nivo forme. Na kraju, moj osnovni cilj je da ekipa pobeđuje i ja ću učiniti sve što je do mene da pomognem u tome“ – kaže Tijago Galvao.

Tijago Galvao je nezamenljiv u prvoj postavi Slobode, gde je prošlu sezonu završio sa šest postignutih golova, koliko već ima ove na osam utakmica pre kraja, tako da ima priliku da popravi svoj prošlogodišnji učinak.

„Volim Srbiju, ovde su zaista sjajni ljudi. Dve godina sam u Užicu i naučio sam da komuniciram na srpskom. Lepo su me prihvatili i uživam na svakoj utakmici u podršci, počev od prve koju sam odigrao u dresu Slobode 2011. godine. Bilo je to protiv Partizana i taj duel smo dobili sa 2:1. Posle je bila velika žurka, zaista imamo fantastične navijače“ – ističe Tijago.

Galvao tvrdi da je ima velike ambicije u karijeri, ali da su mu svi planovi trenutno u vezi sa Slobodom, za koju je nedavno na utakmici protiv Jagodine postigao izuzetno atraktivan pogodak makazicama.

„Imam još godinu dana ugovor sa Užičanima, ali postoji šansa da napustim klub ovog leta, ukoliko stigne ponuda koja može da zadovolji i Slobodu i mene. Svestan sam da samo vrednim radom i napornim treningom mogu da napredujem dalje. Srpski fudbal se prati u svetu i ako dobro igraš u Srbiji, imaš šansu da pređeš u neku jaču konkurenciju. Kada bih mogao da biram, to bi definitivno bila Nemačka, čiji stil igre mi izuzetno odgovara“ – kaže Brazilac.

Tijago Galvao smatra da je trenutno mnogo popularniji u Srbiji, nego u Brazilu, a veoma neobično je, s obzirom da potiče iz zemlje fudbalskih velemajstora, da je svog fudbalskog idola pronašao u Evropi.

„Uvek sam se oduševljavao Zinedinu Zidanu. Voleo sam da gledam njegove poteze, kako je kontrolisao igru, upošljavao svoje saigrače, stizao svuda i donosio prave odluke u deliću sekunde. Igramo na istoj poziciji i bilo bi ostvarenje sna kada bih uspeo da dostignem njegov nivo“ – zaključio je Tijago.

Naredni meč fudbaleri Slobode odigraće u subotu od 16 časova u Novom Sadu protiv Vojvodine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter