0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Maljković: „Očekuje nas vredan rad“

Objavljeno: 11.04.13 u 16:18
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Selektor srpskih košarkašica Marina Maljković zakazala je za 28. april početak priprema za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Šampionat Starog kontinenta na programu je od 15. do 30. juna, a naša reprezentacija igraće u grupi C sa domaćinom, Velikom Britanijom i Letonijom.

„Sa pripremama počinjemo istog datuma kao i prošle godine, kada smo se spremale za kvalifikacije. Radićemo na Zlatiboru. Za neke igračice će to biti prilika za oporavak posle napornih sezona, za druge nagrada za dobre igre, a za treće uvođenje u sistem rada reprezentacije, pošto nisu imale do sada priliku da rade sa mnom. Očekuje nas vredan rad i brojni sastanci“ – istakla je Maljkovićeva.

Prvi deo priprema srpske košarkašice će odraditi na Zlatiboru, a potom sledi povratak u Beograd 6. maja, gde će nastaviti sa radom, a tada će se ekipi priključiti ostale reprezentativke.

„Tokom priprema na Zlatiboru sa nama će biti i šest nagrađenih mladih trenera, koji će dobiti priliku da gledaju kako radimo. Oni su zaslužili da budu tu. Pratiće rad seniorske reprezentacije da bi u narednom periodu mogli da sprovode sve to u svojim klubovima, ali i mlađim reprezentativnim selekcijama.“

Maljkovićeva će na poziv ministarke omladine i sporta Alise Marić  u petak posetiti Vrbas, gde će obići devojke iz gimnazije „Žarko Zrenjanin“ koje su osvojile srebro na Svetskom prvenstvu srednjih škola na Kipru. Na taj način ona će uzeti učešće i u akciji fer-pleja u sportu koju je pokrenulo Ministarstvo omladine i sporta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter