0
Domaći fudbal

Nacionalni stadion u Šimanovcima

Objavljeno: 10.04.13 u 13:58

fss

Ideja izgradnje nacionalnog stadiona je aktuelnija nego ikada, a do sada su se u javnosti pojavile razne lokacije, kao potencijalne opcije za njegovu izgradnju. Međutim, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ne želi besplatno da ustupi zemljište Fudbalskom savezu Srbije, zbog čega se razmišlja o odlasku iz glavnog grada.

U takvoj situaciji se javio predsednik opštine Pećinci Savo Čojčić, koji je spreman da pokloni zemljište za ovakvu investiciju.

„Iako јe srpski fudbal trenutno u lošem stanju, naša država treba da ima nacionalni stadion. Pećinci ulažu u fudbal. Iz naše opštine јe superligaš Donji Srem. Pošto sam čuo da su Dragan Đilas i grad Beograd tražili novac za ustupanje lokaciјe Fudbalskom savezu Srbiјe, pozivam čelnike Saveza da dođu kod nas, u opštinu Pećinci i da razgovaramo o rešenju.

Nacionalni stadion može da bude u Šimanovcima koјi su na par kilometara od aerodroma „Nikola Tesla“ u Surčinu, na nekoliko kilometara od Beograda i koјi su na svega nekoliko kilometara od Stare Pazove, gde naši reprezentativci imaјu Kuću fudbala.

Zato predlažem da se nacionalni stadion gradi u Šimanovcima, a ako su čelnici FSS zainteresovani, predložiću Skupštini opštine Pećinci da se lokaciјa i zemljište za te namene ustupe bez ikakve nadoknade.

Uostalom, nigde u svetu se nacionalni stadion ne nalazi u glavnom gradu, već na periferiјi“, stoji u saopštenju koje je medijima dostavila opština Pećinci.

Sad još samo ostaje da se vidi hoće li se investitori složiti s ovom idejom, jer oni imaju ekskluzivno pravo da odlučuju gde će biti lokacija novog stadiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter