0
Domaći fudbal

Naći zajedničko rešenje

Objavljeno: 10.04.13 u 15:56

porez

Predstavnici Poreske uprave ministarstva finansija i privrede, Fudbalskog saveza Srbije i klubova izrazili su danas spremnost da zajedno dođu do rešenja problema nastalog zbog različitog tumačenja plaćanja poreza na dodatu vrednost (PDV) prilikom transfera igrača.

„Obostrano je iskazana spremnost da se svi problemi i dugogodišnja otvorena pitanja reše u interesu srpskog sporta i na efikasan i na zakonit način“, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Današnjem radnom sastanku prisustvovali su predstavnici Partizana, Crvene zvezde, Vojvodine, Borca i Čukaričkog.

„Razgovarano je o inicijativi sportskih klubova da se nađe rešenje za različita tumačenja obaveza po osnovu PDV-a i poreza na zarade. Zajednički je dogovoreno da se u cilju traženja najboljeg rešenja organizuje novi radni sastanak na kojem će, osim današnjih učesnika, biti i predstavnici ministarstva finansija i privrede i ministarstva omladine i sporta“, stoji u saopštenju.

Prema podacima poreske policije, fudbalski klub Partizan bi na ime PDV-a od prodaje igrača trebalo da plati oko 17 miliona evra, a Crvena zvezda osam miliona.

Kao najveći „izvoznici“ igrača među košarkaškim klubovima nalaze se Partizan i FMP Železnik. Srpski fudbalski klubovi, ali i generalni sekretar FS Srbije Zoran Laković smatraju da je drugačije tumačenje validno, uz obrazloženje da ni u zemljama okruženja, niti u Evropskoj uniji klubovi plaćaju PDV na prodaju igrača, prenosi agencija Tanjug.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter