0
Odbojka

Finale za sladokusce

Objavljeno: 10.04.13 u 14:39

IMG_8280

Odbojkaši Crvene zvezde i Partizana u četvrtak igraju prvu utakmicu finala plej-ofa šampionata Srbije, a kapiteni dva tima Mihajlo Mitić i Ivan Steljić složili su da će do trofeja stići ekipa koja bude strpljivija i smirenija.

„Sve što smo do sada uradili pada u vodu ako se ne odigra dobro u finalu i isto tako treba da zaboravimo mesto na tabeli jer je ovo totalno nova priča. Želimo da izađemo kao pobednici, ali igra se na tri dobijene utakmice i pobediće ekipa koja bude imala više strpljenja i bolju glavu. To je najbitnije u plej-ofu, ne treba srljati i sigurni smo da nam titulu niko neće dati, već da to moramo sami da osvojimo i zaslužimo“ kazao je kapiten Zvezde Mitić na konferenciji za medije u prostorijama Sportskog društva Crvena zvezda.

Finalna serija plej-ofa igra se na tri pobede, a crveno-beli su domaćini u prva dva meča.

„Mi nikada nismo ni bežali od uloge favorita, ali znamo da je teže braniti titulu nego je iznova osvajati. Znate, sezona je duga, opravdali smo ulogu favorita kroz Ligu, opravdali kroz Kup, za sada smo u plej-ofu na dobroj poziciji da odbranimo titulu i ja se nadam da će tako i biti“kazao je prvi trener Zvezde Duško Nikolić, a prenosi Tanjug.

Ovogodišnje finale je prvi okršaj „večitih“ u finalu plej-ofa posle 23 godine.

„Mi smo, da tako kažem, ukrali ideju portugalskog stručnjaka iz Zvezdinog fudbalskog kluba, time što smo zabranili reč titula. Nekako nam se više sviđa termin baraž za Ligu šampiona jer na taj način želimo da isprovociramo sve one kvazi stručnjake i trenere koji su dosta neozbiljno i površno spustili Partizan ne neke niske grane. Međutim, Partizan je to na najbolji način demantovao kroz plej-of“ izjavio je kapiten Partizana Ivan Steljić.

Na pitanje novinara zbog čega je rivalstvo Crvene zvezde i Partizana mnogo zdravije u odbojci nego u svim ostalim sportovima, Steljić je odgovorio:

– Ja bih najsrećniji bio kada bi u loži Šumica video Nebojšu Čovića i Duška Vujoševića, pa da na taj način i oni pokušaju da izmire svoje nesuglasice i prenesu iste ovakve odnose koje imaju odbojkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda. Da samo parket i zdrav rivalitet budu merilo za onoga koji će osvajati titule i pobeđivati. Sve drugo što se podvlači i dolazi sa strane nije u redu i nema ga u odbojci – poručio je Steljić.

Prva utakmica finalne serije plej-ofa između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 20.30 u dvorani „Šumice“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter