0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Vukoičić: „Utakmica sa produženim efektom“

Objavljeno: 09.04.13 u 13:28
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaše Crvene zvezde u sredu sa početkom od 18 časova očekuje derbi meč košarkaške Superlige Srbije u kojem će u okviru 4. kola dočekati kragujevački Radnički. Trener crveno-belih Vlada Vukoičić je svestan da ekipu očekuje težak zadatak.

„Jako bitan meč kada je domaće takmičenje u pitanju. Mi smo ušli u Superligu sa najvećim mogućim ambicijama. Imali smo jedan neočekivani poraz, a sada imamo obavezu da ovu utakmicu završimo sa pozitivnim rezultatom“ – rekao je Vukoičić.

Interesantno je da će se Zvezda i Radnički sastati i u polufinalnom meču Fajnal-fora ABA lige, a taj dvoboj ima daleko veći značaj pošto će pobednik obezbediti plasman u Evroligu.

„Produženi efekat ove utakmice jeste da smo sa Radničkim završili ABA ligu, a za 15 dana igramo ponovo sa njima na Fajnal-foru. Sastavi sigurno neće biti isti, ni kod njih ni kod nas. Nadam se da se neće ništa nepredviđeno da se desi poput povreda. Bez obzira na pobedu ili poraz sutra, ja sam siguran da će to biti neka potpuno druga utakmica u Laktašima“ – kazao je mladi stručnjak.

Radnički je u drugačijem sastavu u odnosu na poslednji duel dve ekipe.

„Ako pravimo neke komparacije, činjenica je da su promenili dva viskoka igrača. To sigurno traži određeno vreme da se neke finese poklope, a to je bitno ma koliko je ekipa iskusna. Prve dve utakmice nisu briljirali u odbrani, ali su ponovo pokazali svoj napadački potencijal“ – kazao je trener Crvene zvezda.

Oba tima dočekuju utakmicu sa učinkom od dve pobede i jednim porazom posle tri odigrana kola.

„Sigurno je da su neočekivano poraženi od Mege, ali svi znamo da je Mega Vizura jedan od glavnih kandidata za plej–of. Radnički ima taj napadački mentalitet što su dokazali i u ABA ligi. Ne verujem da može da im se ponovo loš šuterski učinak kao protiv Mege, može da se ponovi samo ako mi budemo igrali odbranu, jer samo preko odbrane možemo da dođemo do pozitivnog rezultata. Možda protiv Kostantina nije viđena rezutatska reakcija, ali sam zadovoljan kako se ekipa ponaša. Polako vraćamo formu i atmosferu, a Radnički će biti pravi test“ – zaključio je Vukoičić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter