0
Evrokupovi

Triler na Vestfalenu pripao Borusiji

Objavljeno: 09.04.13 u 22:44

LS 1

Neverovatna završnica revanš meča šetvrtfinala Lige šampiona između Borusije i Malage u Dortmundu pripao je domaćim fudbalerima koji su slavili sa 3:2 (1:1). Borusija je sa dva gola u nadoknadi vremena stigla do polufinala elitnog evropskog takmičenja.

Prvi meč četvrtfinala Lige šampiona između ova dva tima završen je rezultatom 0:0. „Milioneri“ su imali inicijativu tokom prvog poluvremena, ali je Malaga uspela prva da zatrese mrežu. U 26. minutu Hoakin je sjajno reagovao i posle driblinga šutirao sa ivice šesnaesterca , a lopta je prošla pored nemoćnog Vajdenfelera za 0:1. Borusija je nastavila da napada i to joj se isplatilo u 40. minutu kada je Rojs maestralno asistirao Levandovskom koji je u trku prebacio golmana Malage i plasirao loptu u mrežu za 1:1. Do kraja poluvremena Hoakin je imao još jednu priliku, ali je slabo šutirao glavom.

očetkom drugog dela igre Hoakin je ponovo imao sjajnu priliku, ali je Vajdenfeler sjajno odbranio njegov šut. Domaći fudbaleri su pravili šanse, pokušavali da dođu do gola, ali nisu uspevali. Malaga je pokušavala iz kontranapada da ugrozi gol protivnika. Činilo se daće Malaga golom Eliseu iz ofsjada u 82. minutu doći do polufinala, ali to nisu dozvolili domaći fudbaleri. Šokantna završnica pripala je žuto-crnima koji su došli do izjednačenja preko Rojsa u 91. minutu, da bi Felipe Santana u 93. minutu doneo veliko slavlje navijačima Borusije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter