0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Stojadinović: Prednost Partizana i dalje je velika

Objavljeno: 09.04.13 u 19:19
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pre nešto više od nedelju dana zaostatak Crvene zvezde za Partizanom je iznosio nedostižnih 11 bodova. Ipak, ta razlika je posle tri odigrana kola za kratak vremenski period spala na svega četiri boda i navijači crveno-belih već razmišljaju o osvajanju titule.

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović je izjavio za klupski sajt da ne treba padati u euforiju i da je razlika još uvek velika.

„Istina je da je zaostatak u odnosu na prvoplasiranog na tabeli smanjen, ali ja na stvari gledam isto kao i pre desetak dana, kada smo bili u zaostatku 11 bodova. Prednost rivala je i dalje velika. Možemo da žalimo za nekim olako prosutim bodovima, ali još je bitnije da iz tih utakmica izvučemo pouke, i shvatimo da ne smemo samo da čekamo kikseve drugih, već da moramo i samo da pobeđujemo i učinimo ono što je do nas“, poručio je Stojadinović.

Promena na mestu trenera i dolazak Rikarda Sa Pintua bio je pun pogodak.

„Raduje me što je Sa Pintu vratio pobednički mentalitet i samopouzdanje ekipi. Znao sam koliko je energičan, temperamentan, ali ni sam nisam verovao da je u stanju da radi ceo dan, da uloži celog sebe u projekat nove Crvene zvezde. Na stadionu je od jutra do popodnevnih sati, a ostatak dana posvećuje taktici, analizama, fudbalerima. Nismo blistali u Smederevu, ali po onakvom terenu i nije bilo moguće uspostaviti igru kakvu želimo. Najvažnije je da igrači polako počinju da shvataju šta trener traži od njih, a još bolje igre i rezultati će doći vremenom“, veruje Stojadinović.

Pojačanje crveno-belih u zimskom prelaznom roku Abiola Dauda opravdao je poverenje koje mu je ukazao Sa Pintu. Na poslednje dve utakmice je bio centralna figura, a Stojadinović ističe da pohvale zaslužuje kompletna ofanzivna linija tima.

„Znao sam kakav je Dauda igrač i kada sam ga dovodio. Zna fudbal. Dobro je počeo, ali tek mu predstoji dokazovanje, jer igranje u Crvenoj zvezdi iziskuje konstantno dokazivanje i pružanje dobrih partija. Uostalom, tu su i ostali napadači. Mudrinski radi odlično, iako ima manju minutažu u odnosu na prethodni period, što će mu se, sigruan sam, vratiti pre ili kasnije. Tu su mladi i talentovani Ožegović i Mihajlović, zdrava konkurencija može doneti samo koristi“, naglasio je Stojadinović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter